Adaugă
Publicitate

Agentia Metropolitana Brasov sustine "voluntariatul în parteneriat"

Prezentare

Agenţia Metropolitană Braşov a participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la masa rotundă cu tema „Să fim volunTari în Parteneriat! Promovarea bunelor practici şi a succesului înregistrat la nivelul parteneriatelor", organizată, la Sibiu, de Secretariatul Tehnic Permanent al Pactului Teritorial pentru Ocupare şi Incluziune Socială din Regiunea Centru.

Scopul acestei întâlniri a fost de a prezenta modele de bune practici şi proiecte de succes derulate în parteneriat, cât şi de a dezbate modalităţi concrete de impulsionare a funcţionării parteneriatelor şi de implicare a membrilor Pactului şi ai Parteneriatelor Judeţene din Regiunea Centru în acţiuni de voluntariat, pentru soluţionarea problemelor de ocupare şi excluziune socială.

„Voluntariatul, ca mijloc de responsabilizare şi incluziune socială, constituie o punte de legătură între 2010 – Anul european pentru combaterea sărăciei şi excluziunii sociale şi 2011 – Anul european al voluntariatului. Agenţia Metropolitană Braşov a demarat la sfârşitul anului trecut o campanie de implicare a tinerilor voluntari în activităţile pe care instituţia le derulează, susţinând astfel voluntariatul în mod activ. Recunoaşterea competenţelor dobândite pe perioada voluntariatului constituie un prim pas pe care AMB îl face odată cu demararea acestei acţiuni", a declarat directorul general al AMB, David Dragoş

Masa rotundă, organizată la Sibiu, a reunit reprezentanţi ai Pactului şi ai Parteneriatelor Judeţene din Regiunea Centru, precum şi ai ONG-urilor din domeniul voluntariatului din România. În cadrul întâlnirii, s-au prezentat exemple de bună practică după modelul de parteneriat din Irlanda dar şi modele de succes aparţinând mai multor ONG-uri din România (Pro Vobis, Cercetaşii României, Crucea Roşie, Centrul de Voluntariat Solferino, Federaţia VOLUM).

„Voluntariatul reprezintă un instrument util în lupta pentru combaterea sărăciei, şomajului şi excluziunii sociale. Voluntariatul prezintă multiple dimensiuni care conduc la atingerea priorităţilor şi măsurilor stabilite în Planul Regional de Acţiune pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Incluziune Socială la nivelul Regiunii Centru (PRAO)", a mai declarat directorul general al AMB, David Dragoş.

Reprezentanţii Pactului şi ai Parteneriatelor Judeţene din Regiunea Centru, precum şi ai ONG-urilor din domeniul voluntariatului au stabilit în cadrul întâlnirii de la Sibiu ca, în perioada 9-15 Mai, când se sărbătoreşte săptămâna naţională a Voluntariatului, în Regiunea Centru să fie susţinute acţiuni comune de sprijinire a voluntariatului.

Pentru detalii suplimentare, contactaţi responsabilul pentru relaţia cu presa, din partea AMB: Gabriela Meleacă Braşoveanu tel. 0731302365


Etichete:

voluntariat , AMB , Agentia Metropolitana Brasov

Informaţii suplimentare 230

Urmează în Braşov 5420

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe