Adaugă
Publicitate

Agentia Metropolitana Brasov are un nou membru: comuna Feldioara

Prezentare

Din această lună, comuna Feldioara este noul membru al Agenţiei Metropolitane Braşov (AMB). În acest moment, AMB are 17 membri: municipiile Braşov şi Săcele, Codlea şi oraşele Predeal, Râşnov, Ghimbav şi comunele Bod, Cristian, Tărlungeni, Prejmer, Hărman, Sânpetru, Hălchiu, Crizbav, Vulcan, Feldioara şi Consiliul Judeţean Braşov.

“Mărirea graniţei Zonei Metropolitane Braşov reprezintă un semnal bun pentru Agenţia Metropolitană Braşov. Reprezentanţii comunei Feldioara au înţeles că, intrând în asociere cu Agenţia Metropolitană Braşov, comuna pe care o reprezintă va avea mai multe beneficii ca până în prezent. Noi am plecat de la premisa că Zona Metropolitană reprezintă, împreună cu localităţile membre, un sistem funcţional coerent. Scopul AMB este de a realiza în comun proiectele de interes local sau regional, accesând în acest sens fonduri europene nerambursabile. Prioritatea AMB este ca Zona Metropolitană Braşov să devină zona turistică cea mai atractivă din ţară. Comuna Feldioara reprezintă o localitate importantă a Ţării Bârsei, o destinaţie turistică pe care Agenţia Metropolitană Braşov a început deja să o promoveze la nivel local dar şi naţional”, susţine directorul general al AMB, Dragoş David.

La rândul său, primarul localităţii Feldioara, Sorin Taus, declară că includerea printre membrii AMB reprezintă o şansă în plus pentru dezvoltarea comunei. “Dorim ca şi localitatea noastră să facă parte dintr-un concept unitar de dezvoltare regională, iar acest lucru se poate realiza doar fiind parte integrantă în structura unei asociaţii de de dezvoltare intercomunitară. Unul dintre proiectele noastre importante este ca turismul local să renască, iar localitatea să fie promovată în acest sens”, declară Sorin Taus.

Agenţia Metropolitană Braşov a implicat comuna Feldioara în proiecte pe care le derulează, înainte ca aceasta să devină, în mod oficial, membru al AMB.

Localitatea Feldioara este membră a Grupului de Acţiune Locală Ţinutul Bârsei şi face parte din Planul de Dezvoltare Locală al teritoriului Ţinutul Bârsei, ce are ca scop atragerea de fonduri nerambursabile din Axa 4 a Planului Naţional de Dezvoltare Rurală în cadrul abordării de tip LEADER. Agenţia Metropolitană Braşov este promotorul modelului LEADER în zona Braşov, fiind membru fondator al Asociaţiei Ţinutul Bârsei.


Etichete:

promovare , Agentia Metropolitana Brasov , Zona Metropolitana , Feldioara , agentie

Informaţii suplimentare 230

Urmează în Braşov 5424

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe