Adaugă
Publicitate

A fost lansat oficial Clusterul de Turism Carpatin Romania

Prezentare

"Carpathian TOURISM CLUSTER ROMANIA"- reţea inovatoare de organizaţii profesionale şi de dezvoltare, având ca membri persoane de decizie la nivel regional şi naţional, experţi în industria turismului din România, a fost lansată la 1 Noiembrie 2010.

Misiunea Clusterului este promovarea turismului durabil şi crearea valorii adăugate pentru industria turismului în regiunea Munţilor Carpaţi. "Carpathian Tourism Cluster" se bazează pe strategia naţională de dezvoltare a Clusterelor în România, strategie sprijinită de Comisia Europeană.

"Carpathian TOURISM CLUSTER ROMANIA" a fost înfiinţat la iniţiativa Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din judeţul Braşov (APDT Braşov) împreună cu Monteoru Renaissance - Asociaţia pentru dezvoltare regională durabilă în turism (judeţul Buzău). "Carpathian TOURISM CLUSTER ROMANIA" este o reţea de manageri şi experţi din industria turismului, organizată la nivel regional şi naţional, fiind primul cluster de turism inter-regional de interes naţional din România.

Clusterul va cuprinde asociaţii de dezvoltare a turismului şi de dezvoltare regională, alte ONG-uri, autorităţi locale şi naţionale, tour-operatori, agenţii de turism, ghizi de turism, agenţii de evenimente, furnizori de cazare şi alţi furnizori din industria turismului. "Carpathian Tourism Cluster" se bazează pe strategia naţională de Cluster a României, strategie sprijinită de Comisia Europeană. Planul de acţiuni privind marketing-ul pentru regiunea turistică Munţii Carpaţi va fi dezvoltat în concordanţă cu strategia de brand şi turism naţional: "România – Exploraţi grădina Carpaţilor".

Obiectivele Clusterului sunt inovaţia şi diversificarea - însemnând dezvoltarea produselor turistice şi a serviciilor asociate acestora, modernizarea şi inovarea acestora, pentru creşterea interesului pieţelor externe şi interne pentru Munţii Carpaţi ca destinaţie turistică. De asemenea, activităţile cele mai importante sunt creşterea competitivităţii prin optimizarea lanţului de valori în industria turismului local şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor turistice, pentru a atinge standardele europene. Clusterul este integrat într-o reţea de turism internaţional şi vizează, în special, promovarea Munţilor Carpaţi ca destinaţie turistică pentru turiştii români şi străini.

Proiectele clusterului au un caracter inter-regional, concentrându-se pentru început, pe regiunile turistice carpatice şi subcarpatice din centrul Arcului Carpatic, incluzând judeţele Braşov, Buzău, Sibiu, Covasna, Argeş şi Prahova. Ele vor contribui la dezvoltarea parteneriatelor locale şi regionale, la punerea în valoare a resurselor şi capabilităţilor organizatiilor în scopul îndeplinirii obiectivelor generale asumate de Cluster.

Mai multe informaţii: http://tourism-cluster-romania.com

Despre Carpathian TOURISM CLUSTER ROMANIA:
Carpathian TOURISM CLUSTER este reţeaua inovatoare reprezentată de persoane de decizie la nivel regional şi naţional, din industria turismului din România. Scopul clusterului îl reprezintă promovarea turismului durabil şi crearea valorii adăugate pentru industria turismului în regiunea Munţilor Carpaţi. Carpathian TOURISM CLUSTER ROMANIA este o organizatie nonguvernamentală, non profit (ONG) şi a fost constituită în conformitate cu legislaţia română, având sediul central la Braşov.

Informaţii suplimentare 232

Urmează în Braşov

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe