Adaugă
Publicitate

A doua intalnire din cadrul proiectulului JOBS (Job Orientation training for Businesses and Schools)

Informare

Str. Iuliu Maniu nr.52, Braşov, e-mail: colegiultransilvaniabv@yahoo.com

Imbunatățește Sesizează

1001 0

Prezentare

In data de 24 februarie 2011 s-a desfăşura cea de-a doua întâlnire din cadrul proiectulului JOBS (Job Orientation training for Businesses and Schools) , întâlnire la care vor participa elevi şi cadre didactice de la Şcoala generală nr 25 şi Colegiul Tehnic Transilvania. Activităţile se vor desfăşura în prima parte a zilei, începand cu ora 9.00, la Şcoala generală nr 25 şi vor continua la Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, începând cu ora 14.30. JOBS (Instruire privind orientarea profesională, desfăşurată în intreprinderi şi şcoli) este un proiect care se derulează în cadrul contribuţiei elveţiene la procesul de extindere a Uniunii Europene.

Acest proiect a fost elaborat de Ministerul Educaţiei,Cercetării, Tineretului şi Sportului din România (M.E.C.T.S.), Centrul Naţionalde Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic şi Centrul de Proiecte Internaţionale în Domeniul Educaţiei al Universităţii Pedagogice Zurich. Finanţarea este asigurată de Fondul Loteriei Elveţiene şi de Guvernele Elveţiei şi României.
Obiectivul JOBS este de a pregăti elevii din România, aflaţi în ultimul an de învăţământ obligatoriu, pentru orientarea viitoare către o meserie sau către studii universitare.

Cum funcţionează JOBS ? JOBS se desfăşoară în ultimul an al învăţământului obligatoriu prin introducerea unui nou modul transcurricular, căruia i se va dedica o jumătate de zi pe săptămână. Modulul va fi împărţit în teme, fiecare având o durată de 4 săptămâni. Printr-o abordare nouă a procesului de învăţare, pe baza de sarcini însoţite de un conţinut educaţional util şi cu sprijinul cadrelor didactice, elevii vor fi îndrumaţi către o alegere corectă / potrivită a viitoarei meserii.

Elevii vor învăţa mai multe despre propriile capacităţi şi vor intra în contact cu mediul de afaceri, companiile sau instituţiile care oferă locuri de muncă în regiunea lor, vor efectua cercetări asupra oportunităţilor de angajare, vor analiza condiţiile economice şi vor prelucra informaţiile culese pentru prezentări şi portofolii, intr-o manieră de lucru orientată pe proiect.

Următoarea întâlnire din cadrul proiectului se va desfăşura în luna mai a acestui an.


Etichete:

Primaria Brasov , Colegiul Tehnic Transilvania , Jobs

Contact

Loc de desfășurare:

0268414902

Str. Iuliu Maniu nr.52, Braşov, e-mail: colegiultransilvaniabv@yahoo.com

Informaţii suplimentare 232

Urmează în Braşov 5536

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe