Adaugă
Publicitate

100 de copii din zonele sinistrate din Moldova sunt gazduiti gratuit in zona Bran-Moieciu

Prezentare

Instituţia Prefectului Judeţul Braşov s-a alăturat iniţiativei membrilor Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) România – filiala Braşov, care va găzdui gratuit în pensiunile din zona Bran-Moieciu în jur de 100 de copii din zonele sinistrate din Moldova. 

Acţiunea se va derula şi cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, a instituţiei similare braşovene, precum şi a firmei de transport Transbus Codreanu, care va asigura transportul grupurilor fără a percepe vreun tarif. Elevii, din clasele I-VIII, care vor petrece câte şapte zile în judeţul nostru, provin din comuna Săuceşti (judeţul Bacău). Primul grup de 30 de copii şi trei însoţitori va ajunge la Braşov pe 4 august 2010, urmând ca la finalul sejurului să sosească, pe rând, alte două grupuri.

„Proprietarii de pensiuni vor primi în gazdă câte patru-cinci copii, urmând să le asigure şi micul dejun. Masa de prânz şi cina vor fi servite la pensiunile mai mari din zonă.

Suntem bucuroşi că putem să le face un cadou acestor micuţi atât de greu încercaţi de soartă. Nu suntem la prima acţiune de acest gen. În 2008 am găzduit şi grupuri de copii care proveneau din zonele afectate de inundaţiile ce au avut loc în acel an. Vrem să le oferim micuţilor o vacanţă de neuitat, activă şi instructivă, aşa că vom organiza, împreună cu Instituţia Prefectului Judeţul Braşov, excursii pentru vizitarea a diferite obiective turistice din judeţ. De asemenea, le vom pregăti şi mici surprize, cadouri, iar dacă vreun primar braşovean vrea să ni se alăture în demersurile noastre, am fi foarte bucuroşi”
, a declarat preşedintele ANTREC Braşov, prof. Mioara Stoian Vişan.

La rândul său, prefectul Ion Gonţea a ţinut să le mulţumească proprietarilor de pensiuni pentru generozitatea de care dau dovadă: „Cred că această mini vacanţă îi va ajuta pe copii să uite, cel puţin pentru câteva zile, de groaza acelor momente în care apele le-au invadat localitatea. În acest fel continuăm eforturile de sprijinire a familiilor sinistrate din Moldova şi mă refer aici la gestionarea colectei de ajutoare pe care o derulăm, ce s- a dovedit un real succes şi a arătat, încă o dată dacă mai era nevoie, că braşovenii sunt solidari cu cei aflaţi în suferinţă”.


Etichete:

turism , Prefectura Brasov , ANTREC , Bran , Moieciu

Informaţii suplimentare 232

Urmează în Braşov 5565

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe