Adaugă
Publicitate

de la 19:00 Program complet

Divertisment

Ceai et caetera

intrarea este libera

0732161729

Imbunatățește Sesizează

1755 0

Prezentare

Întâlnirea clubului de Go CS Tengen din Brașov în fiecare marți de la ora 19 pasionații de Go se întâlnesc în ceainărie.

Ce?
Jocul Go este în același timp cel mai vechi și cel mai modern joc de strategie. Originea lui se pierde în istorie, fiind atestat încă de acum 2500 de ani în China. Foarte popular în Japonia, China și Coreea, în prezent face pași mari în a cucerii restul lumii.

În ton cu lumea modernă, victoria nu presupune anihilarea totală a adversarului ci obținerea treptată de puncte, accentul cade pe împarțirea între jucători a unei resurse comune, teritoriul. Tactica și strategia se împletesc în mod subtil, atacul și apărarea alternează de-a lungul unei partide, făcând din Go probabil cel mai evoluat joc existent.
Un nume metaforic al jocului este ”Limbajul mâinilor”, nu este nevoie ca jucătorii să vorbească pentru că gândurile, planurile și chiar sentimentele lor sunt clar vizibile pe tabla de joc.
Sper să ne vedem curând pentru a explora acest joc fascinant.

Cu cine?
Clubul de Go Tengen din Brașov organizează prezentări pentru neinitiați și pentru începatori o dată pe lună. Clubul are în prezent aproximativ 10 jucători activi pe care îi puteți cunoaște dacă participați la întâlnirile noastre.

Prezentările vor fi susținute de președintele clubului Tengen, Lucrețiu Calotă 5 dan. Lucrețiu joacă go din 1984, fiind captivat de Go încă din liceu a petrecut mai bine de 15 ani studiind asiduu și participînd la turnee. Cele mai bune rezultate l-au făcut câștigător al Campionatului (2003) și al Cupei României (1991).

Cu ce?
Clubul Tengen are echipamentul necesar pentru joc și pentru prezentări, așa ca nu e nevoie sa veniți decât cu inteligența din dotare și cu dorința de a descoperi ceva interesant.

Dacă vă lasați prinși în această lume a Go-ului, clubul vă poate ajuta să găsiți jocuri și cărți de cumpărat.

Când?
Clubul Tengen se întâlnește în fiecare marți la Ceainăria Etc. de la ora 19:00. Prezentările pentru începători se țin în cadrul incubator107, în ultima marți din fiecare lună.

Participarea la o prezentare nu e condiționată de participări anterioare. Iar asta nu înseamnă însă că nu se poate veni pentru a juca în celelate zile de marți.

Detalii despre Go și despre club, puteți afla accesând
http://tengenbrasov.wordpress.com/
http://frgo.ro/Tengen
Organizator Clubul de Go Tengen Brașov


Etichete:

Divertisment , ceainarie , Ceai et caetera , joc

Contact

Loc de desfășurare:

Brasov, str. Latina, nr. 15 (Schei, aproape de statia Tocile)

0372741745 si 0732161729 Anca Gânscă

Urmează în Braşov 5652

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe