Adaugă
Publicitate

Prezentare

în cadrul evenimentului "Biblioteca de noapte" Asociația Colors vă invită să luați parte în seara de 6 octombrie la un atelier special, dedicat muzicii experimentale și creative.

Voluntarii Colors au pregătit două activități extrem de interesante, pe care nu le puteți rata, dacă sunteți fan al muzicii. Va fi un atelier interactiv, în care participanții creează muzica. De la ora 19, în cadrul Bibliotecii G. Barițiu - mediatecă, acțiunea fiind inclusă în programul Bibliotecii de noapte.

Muzica experimentală
Carmen Blázquez ne va oferi o sesiune de audiții a unor piese experimentale, clarificându-ne conceptele de bază ale acestui nou trend muzical. Muzica experimentală s-a născut la jumătatea secolului 20 în SUA sub direcțiile lui John Cage și Pierre Schaeffer. După cum o descrie John Cage, experimentalul este considerat actul unui rezultat necunoscut. Astfel prima parte a atelierului vom asculta câteva piese ale unor artiști cunoscuți ai genului, precum Francisco López, un biolog din Madrid care este considerat în prezent unul dintre cei mai importanți contributori ai acestui curent.

SFAT: Acest atelier nu este recomandat celor cărora nu le place imprevizibilul…

RITM
Toată lumea ar trebui să creeze muzică,
Fiecare creatură și fiecare material are muzica în interior,
Propria energie.

În cea de-a doua parte a evenimentului, Sercan Yilmaz ne va ghida în procesul de creare al muzicii prin metode creative. Participanții vor avea ocazia să creeze ritmuri diferite, folosind diverse instrumente din materiale reciclate. Uneori lucrurile care ne înconjoară pot fi transformate și deveni parte a ritmului, iar Sercan ne va arăta cum putem face ca sunetele să prindă viață!

Pentru înscriere, vă rugăm să completați formularul de pe www.plinideidei.ro (sectiunea inscrie-te).

Eveniment organizat de Asociația Colors în cadrul proiectelor “Fii activ și creativ” și “Hand by hand with Europe” finanțat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Tineret în Acțiune, Acțiunea 2 Serviciul European de Voluntariat, în parteneriat cu Biblioteca Județeană George Barițiu.
Informatii la tel. 0745052151


Etichete:

muzica , Asociatia Colors , Biblioteca Judeteana , Biblioteca de Noapte

Evenimente conexe

Contact

Organizatori:

Asociatia Colors

Brasov, str. Mircea cel Bătrân, nr. 4

0745052151 Claudia Popa - presedinte


Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Judeţeană "George Bariţiu" şi Casa Baiulescu B-dul Eroilor nr. 33-35, cod 500036 Braşov

0268419338, 0368450031


Loc de desfășurare:

Biblioteca Judeţeană "George Bariţiu" şi Casa Baiulescu
B-dul Eroilor nr. 33-35, cod 500036 Braşov

0268419338, 0368450031

Urmează în Braşov 6218

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe