Adaugă
Publicitate

Prezentare

Ziua Nationala fara Tutun are loc marti, 15.11.2011 incepand cu ora 11.45, la Patinoarul Olimpic Brasov, avand ca tema: „Sa facem fiecare zi, ZIUA FARA TUTUN” sub sloganul ”Copilărie şi tinereţe fără tutun!” cu scopul stabilirii unei strategii comune de sensibilizare a populatiei brasovene (in special a tinerilor) asupra efectelor nocive induse de consumul de nicotina.

Consecventi misiunii asumate, ca in fiecare an, dorim sa marcam „ZIUA NATIONALA FARA TUTUN” (15 Noiembrie), prin activitati specifice de informare-sensibilizare-constientizare in mediul scolar si in comunitate, activitati de petrecere a timpului liber sau de formare de abilitati in scopul cresterii influentei factorilor de protectie si scaderii influentei factorilor de risc.
In acest an, Institutia Prefectului, in perteneriat Primaria municipiului Brasov, Centrul Regional de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Brasov, Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, Directia de Sanatate Publica Braşov au stabilit ca obiectiv pentru campania ce va fi lansata marti, 15 noiembrie 2011, promovarea alternativelor de viata sanatoasa pentru tineri.
Prima activitate din cadrul calendarului dedicat marcarii Zilei Nationale fara Tutun o reprezinta prezenta unui numar cat mai mare de copii in cadrul Patinoarului Olimpic Brasov, intrarea acestora fiind conditionata de prezentarea unui „bilet de intrare”, a carui valoare nu este masurata in bani ci in creativitate; copiii fiind incurajati sa-si lanseze propriul slogan antitutun catre comunitatea brasoveana. Totodata, lucrarile cele mai bune urmeaza sa fie jurizate si premiate la o data ulterioara.
Ziua Nationala la fara Tutun de anul acesta va sublinia importanta identificarii alternativelor de petrecere a timpului liber in prevenirea consumului de droguri, precum si importanta propagarii unui mesaj pozitiv tinerilor, care sa valorizeze creativitatea, pe sistemul „peer education” (educatie intre egali).


Etichete:

educatie , Prefectura Brasov , comunicat de presa , Patinoarul Olimpic , actiune civica , Ziua Nationala fara Tutun , Copilarie si tinerete fara tutun

Contact

Loc de desfășurare:

str. Turnului, Brasov (in parcul Tractorul)

Urmează în Braşov 5747

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe