Adaugă
Publicitate

Prezentare

Spitalul de Cardiologie Clinicco Brașov, cu susținerea Hiperdia, organizează cea de-a treia ediție a campaniei de donare de sânge “Donează sânge! Împreună pentru viață”, pe 28 septembrie, în apropierea Zilei Mondiale a Inimii, la sediul Centrului de Transfuzii din Brașov.

Invităm companiile brașovene și pe brașoveni să ni se alăture, astfel încât să reușim să donăm cât mai mult sânge întru ajutorul celor care au nevoie vitală de el.

În general, cererea de sânge a spitalelor în România este dublă față de ceea ce pot oferi centrele de transfuzii. Nu mai departe de această vară, spitalele din toată țara noastră s-au confruntat cu o criză de sânge fără precedent.
De altfel, România se află pe ultimul loc din Europa în ceea ce privește numărul donatorilor de sânge, conform ultimelor date furnizate de Institutul de Hematologie. Doar 2 la sută dintre români sunt donatori, comparativ cu alte state din Europa, unde procentul ajunge până la 6.8 la sută din populație. Zilnic, mii de pacienți din spitalele din România au nevoie de transfuzii de sânge sau de preparate sangvine pentru a supraviețui. Practic, la fiecare 3 secunde, un pacient are nevoie de sânge. În medie, în țara noastră, este nevoie de 500.000 de unități anual. Datele statistice arată că 60% din populație va avea nevoie, la un moment dat de sânge, în timp ce doar 2% donează.

Contact

Organizator:

Spitalul de cardiologie Clinicco Brasov

Brașov, str. Scolii, nr. 8

0729 83 27 67


Contactează realizatorul articolului

Florenta Danila

0729832767

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Brașov, str. Victor Babeș, nr. 21

Urmează în Braşov 6369

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe