Adaugă
Publicitate

Prezentare

Forumul Roman pentru Consumul Responsabil de Alcool (RFRD) impreuna cu Politia Rutiera Romana, continua campania „Tu alegi cu cine faci cunostinta in seara asta.” Incepand cu data de 24 aprilie 2012, timp de patru saptamani , masina POLITAXI va fi expusa in Brasov.
„Am ales Brasovul ca prima destinatie pentru POLITAXI, dupa Bucuresti, intrucat este un important centru industrial, universitar, cultural si de afaceri. Situat in inima tarii, la rascrucea celor mai importante drumuri, Brasovul are o ridicata incarcatura istorica si detine numeroase obiective turistice, fiind unul dintre cele mai vizitate orase ale Romaniei” a declarat Tolia Sireteanu, reprezentant RFRD.

„Tu alegi cu cine faci cunostinta in seara asta” este o campanie de responsabilizare a conducatorilor auto referitor la consumul de alcool la volan si urmareste reducerea numarului de persoane care conduc autovehicule sub influenta bauturilor alcoolice, precum si reducerea numarului de victime din accidente rutiere.

„Cu toate ca rapoartele statistice ale Politiei Rutiere Romane indica o rata de 4% accidente cauzate de consumul de alcool la volan versus 23% accidente datorate vitezei excesive, ne dorim ca aceste procente sa tinda spre zero. Consideram ca sta in responsabilitatea fiecaruia dintre noi sa prevenim, sa informam si sa educam consumatorii din Romania cu privire la consumul responsabil de alcool” a declarat Tolia Sireteanu, reprezentant RFRD.

RFRD este reprezentantul in Romania al Forumului European pentru Consumul Responsabil de Alcool (EFRD), iar unul dintre angajamentele catre UE, in ceea ce priveste promovarea consumului responsabil de alcool, consta in campanii de educare si responsabilizare a tinerilor si adultilor, conducatori auto, cu privire la consumul de alcool la volan, sub umbrela „Don’t drink and drive”. In consecinta, incepand din 2011 si pe tot parcursul anului 2012 se promoveaza mesajul „Tu alegi cu cine faci cunostinta in seara asta", cu ajutorul POLITAXI - o masina jumatate taxi, jumatate masina de politie.

„Campania atrage atentia intr-un mod mai aparte: daca ai consumat alcool nu urci la volan, ai posibilitatea si datoria de a alege intre un taxi - si tu si cei din jurul tau vor fi in siguranta si un politist - pe langa faptul ca pui in pericol viata ta si a celor din jur, exista riscul de a te intalni cu politia, de a fi amendat sau chiar arestat” spune Tolia Sireteanu.
„Consumatorii sunt directionati catre www.consuma-responsabil.ro – un website complex care ofera informatii, printre altele, despre consumul responsabil de alcool, dar si despre riscurile consumului excesiv de alcool” a adaugat reprezentantul RFRD.

POLITAXI a debutat in Bucuresti, iar in 2012 se desfasoara la nivel national prin expunere in cateva dintre cele mai importante orase din tara. Prima statie: Brasov.

Organizatori: Forumul Roman pentru Consumul Responsabil de Alcool (RFRD) impreuna cu Politia Rutiera Romana.


Etichete:

Cercul Militar , Forumul Roman pentru Consumul Responsabil de Alcool , taxi , accidente , alcool , RFRD , Politia Rutiera Romana

Contact

Loc de desfășurare:

str. Lunga 1 A,
Cod 500035 Brasov

0268 419 309

Urmează în Braşov 5577

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe