Adaugă
Publicitate

Prezentare

Romania se afla pe locul doi în Europa la numărul de avorturi raportat la numarul de femei, statistic vorbind.
Asociația Pro Vita Christiana “Sfânta Ecaterina“ din Brașov se alătură inițiativei laicatului ortodox din România, care, prin organizațiile pro-viață, declară, cu valoare simbolică, ziua de vineri, 22 martie ca zi de DOLIU NAŢIONAL în memoria celor peste 20.000.000 de prunci care nu au ajuns să se nască din 1989 și până acum.

Inițiativa aparține Asociației Pro-Vita din Arad și va fi marcată în mai multe oraşe din ţară, și de asemenea, în București.

Concret, această manifestare se va realiza extrem de simplu: prin afişarea la biserici şi în orice alt spaţiu public disponibil, a unui afiș de comemorare și distribuirea în duminica 17 martie după Sfânta Liturghie de fluturaşi care anunţă exact acelaşi eveniment credincioşilor din biserică, distribuiţi împreună cu o panglică de doliu.

Oamenii care vor dori să se implice în această manifestare vor purta în ziua de 22 martie 2013 panglica de doliu la rever sau pe braţ în memoria celor ce nu au apucat să FIE.

La birou, la şcoală, pe stradă sau la piaţă, pe tot parcursul zilei de 22 martie 2013 cei care vor purta la rever sau pe braţ acest mic semn de doliu, pe de o parte în semn de aducere aminte, pe de altă parte în semn de mărturisire, vor raspunde cand vor fi întrebați ce s-a întâmplat: “Cam 20.000.000 de copiii mi-au murit mie şi ţie, acestui neam!"

Consecutiv acestei manifestări, Asociația Pro Vita Christiana “Sfânta Ecaterina” face apel la participarea la marșul „Pentru Viață” în ziua de sâmbătă, 23 martie, între orele 12 și 15, pe traseul Parcul “Nicolae Titulescu” – Republicii – Piata Sfatului – Maternitate – Rectorat.

Marșul și ziua de doliu au loc în preajma sărbătorii Bunavestire, care prăznuiește anunțarea de către Arhanghelul Gavriil a întrupării Mântuitorului Hristos.

Organizator Asociația Pro Vita si Ascor Brasov


Etichete:

ASCOR Brasov , Asociația Pro Vita , mars

Contact

Loc de desfășurare:

Intre strada Nicolae Iorga si bulevardul Eroilor.

Urmează în Braşov 5516

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe