Adaugă
Publicitate

Prezentare

In judetul Brasov este nevoie de cel putin 5000 de voluntari ca sa colectam deseurile depozitate in arealele naturale. Fii si tu unul dintre acesti voluntari in 25 septembrie ! Contribuie si tu la cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania, pentru a transmite un mesaj important si altor tari care vor sa demareze acest proiect. Putem face curatenie in toata tara, intr-o singura zi! Nu sta acasa pe 25 septembrie, nu fii indiferent, nu te gandi ca strangi gunoiul altora, nu sta pe margine, vino alaturi de noi! Peste 200 000 de voluntari vor participa la ziua de curatenie nationala! Inscrie-te si tu pe www.letsdoitromania.ro, fa-ti echipa si alege-ti un traseu pe care vei merge in 25 septembrie! Pentru a fi la curent cu noutati ale proiectului din orasul tau urmareste blogul Let's Do It, Romania ! si alege orasul care te intereseaza.

Rugam toate echipele de voluntari sa se prezinte la acest Punct de Inregistrare- Colegiul National Unirea inainte de a pleca pe traseu. Scopul inregistrarii este acela de a primi logistica necesara colectarii : saci, manusi. Tot la Punctul De Inregistrare echipele vor primi un traseu cu mormane de curatat, instructiunile de siguranta si colectare .

Informatii utile pentru pentru liderii de echipa si pentru voluntarii care vor participa la Ziua De Curatenie Nationala:

 1. Incurajam , in limita posibilitatilor, ca voluntarii sa-si achizitioneze materialele necesare: o pereche de manusi si o rola de saci (60 sau 120 litri) si sa sprijine actiunea cu mijloace de transport proprii. In cazul in care acest lucru nu este posibil, sacii si manusile se vor oferi din rezerva de la punctul de inregistrare si, cu mijloacele de trasport dipsonibile, vom incerca sa asiguram transportul voluntarilor catre diferite locatii din Brasov. Reamintim ca cifra voluntarilor inscrisi pe site este foarte mare si probabil numarul de inscrieri va creste in ziua evenimentului, de aceea este foarte important ca cei care participa sa sustina eforturile organizatorilor .
 2. Reamintim avantajele inscrierilor pe site www.letsdoitromania.ro : inscrierea ca Persoana de Contact a Echipei sau ca simplu voluntar, acces la informatii utile, posibilitatea de a alege un traseu unde vei merge sa faci curat in 25 septembrie
 3. Minorii (persoanele care nu au implinit varsta de 18 ani) trebuie sa aiba la ei declaratie semnata de parinti, disponibila pe site sau la Punctul De Inregistrare, prin care acestia isi exprima acordul participarii la actiune. In cazul grupurilor organizate, scoli, cluburi, ONG-uri, etc care au desemnat Persoana de Contact (coordonator al grupului) doar acesta/aceasta va completa declaratia pentru intregul grup de minori.
 4. Echipa Let's Do It, Romania! roaga toti voluntarii care se vor prezenta in data de 25 septembrie la punctele de inregistrare sa aiba rabdare, sa promoveze spiritul de echipa si comportamentul decent.
 5. Exista Punct de Inregistrare si in Fagaras care poate centraliza si voluntari din localitatile invecinate.
 6. In localitatile din afara orasului care organizeaza Ziua De Curatenie Nationala in 25 septembrie voluntarii se vor prezenta pentru inscriere, instructaj, saci si manusi la Punctele de Inregistrare din sediile Primariilor.
 7. Sugeram ca voluntarii sa poarte haine lejere (tricou+pantaloni, preferabil lungi), incaltaminte sport (adidasi sau chiar impermeabile – cizme de cauciuc, ghete, bocanci). Poate fi utila si purtarea unor materiale de protecţie peste faţă (eşarfă/o bucată de material). Cel putin un membru al echipei trebuie sa detina un rucsac cu apa, mancare, sepci, spirt si tifon, leucoplast.

Vineri 24 septembrie

In aceasta zi invitam toate Persoanele de Contact ale echipelor inscrise pe site sa se prezinte la Punctul de Inregistare al Liceului Unirea pentru a verifica impreuna cu organizatorii alocarea traseelor cu mormane, pentru a le oferi alte informatii importante despre ziua de curatenie si pentru a stabili resursele logistice necesare. Dupa finalizarea acestei etape Persoanele de Contact pot organiza echipa pentru 25 septembrie si pot merge sambata direct pe teren. Accesul se va face din Str. Politehnicii iar Punctul De Inregistrare va fi deschis incepand cu ora 10:00 pana la ora 21:00.

Sambata 25 septembrie

Punctul De inregistrare Voluntari Brasov de la Liceul Unirea va fi deschis incepand cu ora 08:00. Ii asteptam pe toti locuitorii orasului Brasov sa participe la actiune, la fel si pe pe voluntarii inscrisi pe site care nu fac parte din nicio echipa. Accesul se va face din B-dul Eroilor vizavi de Prefectura Brasov. Pentru a usura procedura de inscriere Voluntarii cu echipe gata formate pot pregati o lista cu datele personale ale membrilor echipei.

Pentru a facilita comunicarea Let's Do It, Romania ! pune la dispozitie si un nr de telefon valabil lanivel national : CALL CENTER: 0318 21 21 21. (Program: 10:00 - 18:00, Tarif normal în toate reţelele)

Ghid de înscriere onlin "Let's Do It, Romania!"

 1. Intră pe www.letsdoitromania.ro şi apasă butonul portocaliu "Hai cu noi pe 25 septembrie, înscrie-te aici!"
 2. Dacă nu mai cunoşti pe nimeni care şi-a făcut deja echipă în judeţul tău, tu vei fi persoana de contact, adică cel care va primi toate informaţiile necesare. Accesează link-ul "Înscrie-te ca persoană de contact a echipei".
 3. Completează formularul cu datele tale şi apasă butonul "trimite". Vei primi în scurt timp email-ul de confirmare, cu codul pentru echipa ta. Felicitări, tocmai te-ai înscris în "Let's Do It, Romania!". Daca nu ai încă alţi prieteni care să vină cu tine, păstrează bine codul, vor apărea curând :) Înscrie-te oricum, chiar şi singur, ca să fii inclus în baza noastră de date.
 4. Dă codul şi prietenilor tăi pentru ca pe 25 septembrie să faceţi parte din aceeaşi echipă! Ei vor completa formularul "Înscrie-te ca membru al echipei", disponibil la acelaşi buton de pe site, "Hai cu noi pe 25 septembrie, înscrie-te aici!" Nu uita: vor avea nevoie de codul unic pe care l-ai primit tu la inscriere. :)
 5. În ultimele zile înainte de Ziua de Curăţenie Naţională, vei putea alege mormanul de pe harta pe care îl vei curăţa împreună cu echipa ta sau cu alte echipe înscrise. Vei fi primi un email cu informaţiile utile pentru acest ultim pas.

*Pentru grupurile mai mari de 10 persoane, (companii, asociaţii, instituţii de învăţământ, ONG-uri), vă rugăm să trimiteţi un email la sau pentru informaţii suplimentare.


Etichete:

comunitate , voluntariat , ecologie , voluntari , reciclare , ecologizare , Let’s Bike It , curatenie , Let's Do It Romania

Contact

Loc de desfășurare:

Bd. Eroilor nr. 7, Brasov

0268474722

Urmează în Braşov 6301

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe