Adaugă
Publicitate

Prezentare

Organizaţia Naţională Cercetasii României (O.N.C.R.) – Filiala Brasov "Virgil Oniţiu" anunţă începerea înscrierilor pentru tabăra socială de la Zărnesti, judeţul Brasov, din data de 20 ianuarie 2011.

Copiii si tinerii pot participa în tabăra de la Zărnesti pentru o perioadă de 4 zile (3 nopţi), în grupuri de 8-10 persoane, în perioada 31 ianuarie – 31 octombrie 2011.
Pentru a putea participa la tabără, copiii si tinerii trebuie să se încadreze în una din următoarele situaţii: copii si tineri cu risc crescut de marginalizare sau excluziune socială, inclusiv instituţionalizaţi; tineri peste 18 ani post-instituţionalizaţi; persoane aflate în detenţie; persoane aflate anterior în detenţie; bolnavi mintal; persoane cu dizabilităţi; alte grupuri vulnerabile (ex. copii din familii cu venituri reduse, copii din mediul rural, minorităţi, copii din familii monoparentale etc.).

De asemenea, fiecare grup de 8-10 copii sau tineri trebuie să fie însoţit de o persoană adultă (lucrător social, personal din instituţii rezidenţiale, cadru didactic etc.), responsabilă de acel grup.

Pe perioada taberei participanţii vor beneficia gratuit de cazare, masă si de activităţile educative, recreative si de divertisment din tabără. Transportul intră în sarcina participanţilor sau a instituţiei care propune grupul.

Înscrierile pentru tabără se fac exclusiv pe internet pe site-ul www.tineripentruolumemaibuna.ro. Tot aici, se găsesc si condiţiile de participare la tabere.
Tabăra îsi va deschide porţile în data de 27 ianuarie 2011 cu un prim grup de beneficiari de la Scoala Generală nr.5 din Săcele, judeţul Brasov.

Tabăra pentru copii si tineri de la Zărnesti reprezintă principala investiţie a proiectului "Tineri pentru o lume mai bună" si are ca scop oferirea unor activităţile integrate de informare, consiliere, formare, (re)integrare socială, de educaţie non-formală, de divertisment si recreere pentru diverse categorii de copii si tineri aflaţi în situaţii de risc.

În perioada ianuarie – octombrie 2011 sunt asteptaţi în tabără un număr minim de 1.800 de beneficiari din întreaga ţară, în serii de câte 4 zile de tabără.

"Încurajăm participarea copiilor si tinerilor din medii defavorizate la activităţile propuse în tabără, fiind singura tabără socială care funcţionează pe întreg parcursul anului si care oferă gratuit activităţi educative, recreative si de divertisment. De asemenea, încurajăm instituţiile rezidenţiale, organizaţiile neguvernamentale si scolile să se înscrie în această tabără, pentru a oferi copiilor si tinerilor timp liber de calitate, în condiţiile în care avem deja experienţa pozitivă a participării a peste 500 de copii si tineri la taberele organizate în vara anului 2010" a declarat Maricel Maroti, Presedintele organizaţiei.

Taberele se desfăsoară în cadrul proiectului "Tineri pentru o lume mai bună", proiect cofinanţat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 (POSDRU), Axa prioritară 6 "Promovarea incluziunii sociale", Domeniul de Intervenţie 6.1 "Dezvoltarea economiei sociale".

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm contactaţi:
Maricel Maroti, Presedinte ONCR Filiala Brasov
Tel.: 0788 599 202, E-mail:
Website: www.cercetasibrasov.ro si www.tineripentruolumemaibuna.ro


Etichete:

copii , educatie , ONG , asociatie , Cercetasii Romaniei , tabara , Zarnesti

Contact

Organizator:

Cercetasii Romaniei

Str. Sitei nr.67, cod postal 500074, Brasov

0368409004


Loc de desfășurare:

Str. Sitei nr.67, cod postal 500074, Brasov

0368409004

Urmează în Braşov 5672

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe