Adaugă
Publicitate

Prezentare

Şcoala generală nr. 9 „Nicolae Orghidan" din Braşov, prof. coordonatori : Leru Camelia , Furnica Lizica, Ciorba Mariana , Platon Marilena, în parteneriat cu Agenţia Metropolitană Braşov, Inspectoratul Şcolar Judeţean, şi Primăria Braşov vă invită să participaţi mâine, 25 Februarie 2011, începând cu ora 10.00, în incinta Cercului Militar Braşov la evenimentul „Împreună reuşim".

Evenimentul reprezintă o campanie de informare şi sensibilizare în problematica HIV/SIDA dar şi faţă de violenţa în şcoală şi în familie, campanie în care sunt implicaţi peste 200 de copii din 4 şcoli generale din municipiul Braşov, elevi de gimnaziu din Budila, Sânpetru, elevi braşoveni de clasa a X-a din liceele G. Antipa, J. Honterus, Unirea, Sportiv, liceul din Feldioara dar şi elevi de gimnaziu din Ploieşti.

Evenimentul se va desfăşura sub forma unui concurs între echipajele trimise de fiecare unitate şcolară înscrisă în concurs, probele constând în prezentarea unei scenete şi a unui material documentar pe cele două teme ale campaniei. Şcoala gen. Nr. 9 din Braşov, promotorul acestui eveniment este implicată în proiectul Agenţiei Metropolitane Braşov „SafeLand", proiect cu finanţare de la Comisia Europeană, ce are ca scop reducerea numărului de acte violente atât în cartiere cât şi în şcolile ce fac parte din acest proiect internaţional european (şcoala nr.9 din Braşov, respectiv Grupul Şcolar Victor Jinga, din Săcele). Echipajul Şcolii nr.9 va purta emblema „SafeLand", iar şcoala din care provin va fi promovată ca „şcoală sigură" a municipiului Braşov, atât din perspectiva proiectului european în care unitatea de învăţământ este implicată cât şi a gradului de siguranţă pe care aceasta îl oferă copiilor. Cercetările realizate de Agenţia Metropolitană Braşov la nivelul şcolilor implicate în proiect arată că şcoala nr-9 din Noua este o şcoală în care elevii se simt în siguranţă, iar actele de violenţă sunt izolate.

Juriul Concursului „Împreună reuşim" este format din reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, Agenţiei Metropolitane Braşov, Agenţiei Antidrog Braşov, Poliţiei Braşov şi ai Bisericii.


Etichete:

educatie , scoala , Inspectoratul Scolar , Agentia Metropolitana Brasov , Antidrog , gimnaziu , Politia Brasov

Contact

Organizator:

Agentia Metropolitana Brasov

Bulevardul Eroilor nr.8, mansarda, cam.200, in cladirea Primariei Brasov

0268547616


Loc de desfășurare:

str. Lunga 1 A,
Cod 500035 Brasov

0268 419 309

Urmează în Braşov 6231

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe