Adaugă
Publicitate

intre 17:00 si 22:00 Program complet

Actiune civică

Poarta Ecaterinei

donatie sugerata 10 lei

0723730560

Imbunatățește Sesizează

1824 1

Prezentare

Sâmbătă 30 martie a.c., între orele 17-22 la Poarta Ecaterinei vom găzdui un atelier gigant de făcut 1000 de cocori din hârtie. Cei prezenţi vor putea cumpăra hârtia necesară cu preţul simbolic de 1 leu, vor confecţiona cocorul care apoi va fi numerotat şi colectat. Cei 1000 de cocori vor fi apoi expuşi în secţia spitalului şi va urma o campanie media pentru vânzarea lor.

Evenimentul are ca scop strângerea de fonduri pentru secţia de hematologie-oncologie și diabet zaharat a Spitalului Clinic de Copii Braşov.

Te așteptăm cu muzică şi animaţie (ilustrarea live a poveştii celor o mie de cocori ).

O legendă japoneză spune că dacă împăturești 1000 de cocori de hârtie ți se îndeplinește o dorință. Sadako Sasaki a fost fata care locuia în apropierea orașului Hiroshima și care în anul 1955 a fost diagnosticată cu leucemie. Conform legendei, Sadako spera că dacă va reuși să plieze 1000 de cocori se va însănătoși. Nu a apucat să plieze decât 644, iar colegii de clasă au împăturit restul și au înmormântat-o împreuna cu ei.

Tu poți schimba povestea. Luptă alături de copiii bolnavi de cancer ajutând la realizarea celor 1000 de cocori din hârtie.

Banii vor ajuta spitalul la salvat vieţi prin :

 1. achiziţionarea de aparatură medicală:
  • - seringomat ~1000 euro;
  • - monitor EKG ~3000 euro;
  • - stative perfuzii;
  • - tensiometre elecronice;
  • - o lampa cu led de perete pentru sala de tratament.
 2. analize pentru diagnosticul complet al leucemiilor, limfoame și alte tumori ( ex. imunofenotipare între 600-1000 ron, biologie moleculară 100 euro ).

De asemenea participanţii vor putea dona 10 lei primind în schimb un cocor de hârtie confecționat de copiii din spital.

Eveniment realizat cu sprijinul Wallsticker.ro, Afield, Depoul de Artă Urbană, Fundaţia Spitalul Clinic De Copii Brașov.
Organizator: Afield, Fundatia Spitalul Clinic de copii Brasov, Depoul de arta urbana.


Etichete:

Depoul de Arta Urbana , Poarta Ecaterinei , actiune civica , Wallsticker.ro , Afield , Fundatia Spitalul Clinic de copii Brasov

Contact

Loc de desfășurare:

Sirul Ludwig van Beethoven nr. 2, Brasov, cod 500123

Urmează în Braşov 5652

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe