Adaugă
Publicitate

Prezentare

Reţeaua europeană Energy - Cities şi Asociaţia OER – „Oraşe Energie România", cu sprijinul Comisiei Europene în cadrul Proiectului Managenergy, organizează joi, 23/09/2010, la Braşov, un seminar intensiv de pregătire în management energetic local.

Evenimentul, denumit „Energie durabilă & Convenţia Primarilor în oraşele noastre", va avea loc la Primăria municipiului Braşov, în Sala de Consiliu, începând cu ora 09.00.

Municipiul Braşov, în calitate de Preşedinte al Asociaţiei OER, are plăcerea de a vă invita să luaţi parte la deschiderea acestui seminar, care va fi oficiată de Primarul municipiului Braşov, dl. George Scripcaru.

Din partea Comisiei Europene, la seminar vor participa:

  • Ronald Piers de Raveschoot, Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene
  • Peter Schilken, Director de programe Energy-Cities, reprezentant al Biroului Convenţiei Primarilor de la Bruxelles.

În cadrul evenimentului sunt aşteptaţi reprezentanţi ai Direcţiilor Tehnice din cadrul autorităţilor locale, în special semnatarii iniţiativei „Convenţia Primarilor" (18 oraşe din România au aderat la „Convenţia Primarilor" până la data de 1 iunie 2010).

De asemenea, la seminar vor lua parte Agenţii locale şi regionale pentru Managementul Energiei, precum şi instituţii ce au capacitatea de a susţine autorităţile locale în realizarea obiectivelor „Convenţiei Primarilor" în România.

Seminarul de pregătire în management energetic va aduce în discuţie subiecte precum:

  • Alocarea şi administrarea resurselor umane suficiente în cadrul administraţiilor locale.
  • Dezvoltarea unui Plan de Acţiuni pentru Energie Durabilă (SEAP – Sustainable Energy Action Plan) pentru oraşele semnatare ale „Convenţiei Primarilor".
  • Implicarea actorilor locali interesaţi în dezvoltarea şi implementarea SEAP-ului, dar şi corelarea acţiunilor acestora cu obiectivele comune locale.
  • „Convenţia Primarilor" în alte oraşe din Europa.
  • Finanţarea acţiunilor prevăzute în SEAP prin mecanisme financiare inovatoare.

Seminarul pune la dispoziţia participanţilor sprijin personalizat din partea experţilor din cadrul Centrului Comun de Cercetare al Comisiei Europene, din cadrul Energy - Cities şi OER, dar şi din partea reprezentanţilor guvernamentali.

Asociaţia „Oraşe Energie România" a fost înfiinţată în anul 1995, ca organizaţie non- guvernamentală, non-profit, a municipiilor din România. De la acea dată, Asociaţia s-a angajat în partajarea experienţei şi know-how-ului între membrii săi, precum şi în promovarea politicilor locale energetice eficiente, a tehnologiilor, echipamentelor şi a surselor de energie regenerabile în rândul membrilor.

OER reuneşte 30 de municipii, interesate de îmbunătăţirea eficienţei energetice în serviciile publice urbane (încălzire, iluminat public, alimentare cu apa şi gaz, colectarea, depozitarea şi transportul deşeurilor menajere etc.) şi de promovarea surselor de energie regenerabile şi a protecţiei mediului.

Începând cu anul 2009, reţeaua OER este Structură Suport pentru municipalităţile din România, în ceea ce priveşte „Convenţia Primarilor". OER a considerat „Convenţia Primarilor" şi rezultatele sale potenţiale, ca fiind o iniţiativă pozitivă încă de la lansarea sa; acesta este motivul pentru care OER a decis să consolideze promovarea „Convenţiei Primarilor" în rândul membrilor săi şi a altor autorităţi locale din România, dar şi sprijinirea autorităţilor care au semnat angajamentul privind „Convenţia Primarilor".

Comisia Europeană a lansat în anul 2008 iniţiativa „Convenţia Primarilor", destinată oraşelor şi municipiilor de toate dimensiunile din Europa, cu scopul de a implica autorităţile locale şi cetăţenii în dezvoltarea şi punerea în aplicare a politicii Uniunii Europene în domeniul energiei. Pactul reprezintă angajamentul oraşelor semnatare de a depăşi obiectivele UE de reducere a emisiilor de CO2 prin măsuri de eficienţă energetică, prin acţiuni legate de energia provenită din surse regenerabile şi prin transport curat (nepoluant).


Etichete:

Primaria Brasov , UE , seminar

Contact

Loc de desfășurare:

b-dul. Eroilor nr. 8

0268 416550; 0268 984

Urmează în Braşov 6122

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe