Adaugă
Publicitate

Prezentare

Mokusho Zen Dojo Brașov vă invită să descoperiți sau să aprofundați practica zen așa cum a fost transmisă de peste 2600 de ani.

Despre practica zen:
Zenul nu este filosofie, nu este psihologie, nu este doctrină. El este dincolo de filosofii, de concepte, de forme. Zenul este transmisia exactă a practicii zazen. Este practica posturii şi a respiraţiei corecte, cu corpul şi mintea unificate, dincolo de orice idee sau spirit de căutare ori de profit personal, detaşat de complicaţiile minţii egoiste. Este postura în care "trezitul" Shakyamuni a atins iluminarea acum 2600 de ani. Maestrul Deshimaru o numea Întoarcerea la condiţia normală, originară, universală a corpului şi a minţii.

Zazenul se adresează tuturor, fără deosebire de vârstă, sex sau inteligenţă. Practicat cu regularitate, urmând învaţătura maeştrilor autentici ai transmisiei, el conduce la transformarea radicală a viziunii noastre asupra lumii şi aduce fericirea profundă în viaţa cotidiană. Mintea noastră îngustă, egoistă şi complicată se deschide negreşit înţelepciunii celei mai înalte - înţelepciunea trezirii - iar spiritul compasiunii universale crește în noi, inconștient, natural, automat.

Informatii / Rezervari la nr. tel. 0729290028
Organizator(i): Fundatia Mokusho Zen
Locul de desfasurare str. Lunga, nr. 130 cladirea Arta etaj 1 (vizavi de pensiunea Memo) 


Etichete:

seminar , Zen

Urmează în Braşov 5512

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe