Adaugă
Publicitate

Prezentare

Vineri, 24 iunie 2011, orele 18,00, la Muzeul „Casa Mureşenilor” Braşov , Fundaţia Culturală „Arania” Braşov prin Grupul de litere-sunete-şi-culori CAII VERZI DE PE PEREŢI vă invită la o întâlnire cu poetul bucureştean Florin Caragiu. Se va lansa cel mai recent volum de versuri al acestuia: „Sentic” (Editura Vinea, 2009).

Invitaţi:

  • Prof. univ. dr. Pr. Ovidiu Moceanu
  • Lector univ. dr. Virgil Borcan
  • Violoncelistul Sebastian Vârtosu
  • la debut, poeta Diana-Laura Nohit

Moderatori: Poeţii Adrian Munteanu şi Laurenţiu-Ciprian Tudor

"Florin Caragiu se prezinta - in Sentic-ca un surprinzator poet postdouamiist. El s-a ferit sa practice poetica minimalista, propunand un tonus destins, fara derapaje visceralizante specifice generatiei sale. Discursul acestui poet autentic se caracterizeaza printr-o sobra surdinizare stilistica, desi nu lipsesc acele energii lingvistice dejective atribuite de obicei douamiismului canonic. In straturile de profunzime ale textului se noteaza o "transfuzie" mistica fireasca(pentru un ucenic al parintelui Ghelasie), fara sa distoneze in acest context receptiv atat de heteroclit. Sunt convins ca despre Florin Caragiu se va mai vorbi de acum inainte, asa cum se cuvine. (Marin Mincu)

Sentic marcheaza deplina maturitate a unui poet roman remarcabil. Prin aceasta carte Florin Caragiu intra in competitie onesta cu tot ceea ce s-a creat mai valoros in poezia ultimului deceniu la noi. Discursul lui se dovedeste a fi, in sens estetic, fericit complicat. Zone de limpezime de cristal stau in coasta unor "blocuri" textuale masive unde germineaza durerile fara leac. (Nicolae Tzone)


Etichete:

cultura , muzeu , Muzeul Casa Muresenilor , Fundatie , Cai verzi pe pereti , Fundatia Culturala Arania

Contact

Organizator:

Fundatia Culturala Arania

15 Noiembrie nr. 3, Brasov


Loc de desfășurare:

Piata Sfatului nr. 25

0268477864

Urmează în Braşov 5542

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe