Adaugă
Publicitate

Prezentare

Zenul este transmisia exactă a practicii zazen. Este practica posturii şi a respiraţiei corecte, cu corpul şi mintea unificate, abandonând astfel orice idee sau spirit de cautare ori de profit personal, detaşat de complicaţiile minţii egoiste. Este postura în care "trezitul" Shakyamuni a atins iluminarea acum 2600 de ani. Maestrul Deshimaru o numea "Întoarcerea la condiţia normală, originară, universală a corpului şi a minţii".

Evenimentul este îndrumat de Ionuț Koshin Sensei. Acesta urmează Calea Zen sub îndrumarea Maestrului Myoken din anul 2000. Pentru mai mulți ani a deservit ca shissui în cadrul Mokusho Zen House participând la construirea și extinderea mai multor temple din Europa și America de Sud. În iunie 2016 a primit Shiho - transmisiunea oficială a Dharmei - de la Maestrul Myoken. În prezent deservește ca Seido - învățător rezident - în Templul Mokushozen-ji din București și călătorește frecvent pentru a îndruma practica în alte centre din România și Bulgaria. Este lector universitar și doctor în arhitectură.

Contact

Organizator:

Mokushozen

Brașov, str. Lunga, nr. 130, et. 1

0729290028


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Brasov, str. Lunga, nr. 130

Urmează în Braşov 6369

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe