Adaugă
Publicitate

Prezentare

Libraria Okian gazduieste vineri, 26 noiembrie, de la ora 17, OKIANSOPHIA in cadrul careia este prezentat filmul – "CALAUZA" – ANDREI TARKOVSKY.
Invitat : STEFAN UNGUREAN – conferentiar universitar – Facultatea de Sociologie si Comunicare (Universitatea "Transilvania" din Brasov)

Vizionarea filmului va fi urmata de un dialog intre Stefan Ungurean (conferentiar universitar) si elevi ai liceelor brasovene, participanti la intalnirile din cadrul "seminarului ku filosofie" gazduit de libraria Okian.

Aceasta intalnire se inscrie intr-un proiect nou bazat pe vizionarea unor filme cu continut filosofic, urmata de dialogul intre participanti si o personalitate dispusa la a impartasi celor tineri chei diverse de intelegere a filmelor.

Important: Aceste intalniri de desfasoara pe baza unor inscrieri in asa fel incat prezenta altor persoane, desi de dorit, nu poate fi onorata de catre libraria Okian deoarece spatiul de desfasurare permite accesul a 40 de persoane.

Filmul "Calauza" (1979):
Într-un viitor nedefinit, în urma vizitei pe Pământ a unei civilizații extraterestre, spațiul din jurul impactului navei intergalactice prezintă proprietăți biofizice stranii și primejdioase; ca atare, și mai ales, datorită zvonului că în perimetru ar exista un presupus loc al împlinirii dorințelor, poliția interzice accesul. Se formează o nouă meserie, ilegală și plină de riscuri: aceea de călăuză "stalker" în spațiul Zonei. Datorită pericolului închisorii și al multiplelor riscuri implicate, meseria este îmbrățișată de proscrișii societății. Protagonistul filmului este un astfel de ins. În decursul unei zile, el îi va călăuzi pe Scriitor și pe Fizician printre variatele puncte primejdioase ale rezervației, ambii mânați de ambiția de a obține genialitatea. Jocul orgoliilor, dar și al căinței, va face însă ca exact când vor ajunge în dreptul fântânii dorințelor, drumeții să nu mai fie în stare sa-și rostească cererea, conștientizând că nu mai au puterea de a dori cu adevărat - dar nu înainte ca Fizicianul să fi încercat să arunce în aer fântâna dorințelor. Cei trei se întorc în oraș. Călăuza, așteptat de soție și de fiica bolnavă, dezamăgit de obtuzitatea și de egoismul semenilor săi, hotărăște să se mute cu soția și cu fetița în perimetrul interzis.


Etichete:

cultura , librarie , Okian , film , Okiansophia

Contact

Loc de desfășurare:

str. Muresenilor nr. 1, Brasov

0268477131,0268547367

Urmează în Braşov 5565

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe