Adaugă
Publicitate

intre 15:00 si 17:30 Program complet

Conferinţă, Seminar

Sala Patria

Allen Coliban

intrarea este gratuită

Imbunatățește Sesizează

1441 0

Prezentare

“Dealuri verzi sau betoane?”

În ultimul timp Brașovul (și, mai cu seamă, zona Schei) a ajuns ținta unor mari proiecte imobiliare. Dealurile verzi tind să devină aglomerări de betoane, ce nu țin cont nici de specificul zonei, nici de limitările ei, problemele de trafic, apă și canalizare fiind deja majore, la gradul actual de populare.
Sub presiunea imobiliară, care este puterea comunității de a influența aceste decizii? Ce instrumente are cetățeanul de rând pentru a lua parte la dezvoltarea orașului?

După dezbaterile și consultările pe care le-am organizat anul trecut, împreună cu locuitori ai Şcheiului, reprezentanţi ai grupului Braşovul Civic, asociația Pro-Democrația - Club Brașov, şi Asociaţia Visum pentru Educaţie şi Cultură, pe tema proiectelor American Dream, Warthe și Petöfi Sándor, în care am militat pentru dreptul cetățenilor de a fi parte în decizie, iată că a venit momentul să ducem dezbaterea la un alt nivel - acela al instrumentelor legislative pe care comunitatea le are la dispoziție.
Am invitat 4 speakeri de la asociații din București și Cluj ce au un istoric al luptei împotriva abuzurilor imobiliare și pentru protejarea patrimoniului, pentru a ne povesti din victoriile lor și pentru a ne ajuta să înțelegem cum putem, ca simpli cetățeni, să ne facem vocea auzită și drepturile respectate.

Speakeri:

- Ştefania Simion - jurist, a reprezentat în instanţă pe probleme de urbanism, patrimoniu şi mediu organizaţii precum Asociaţia Alburnus Maior (Roşia Montană), Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, Asociaţia Centrul Independent de Mediu Cluj-Napoca

- Oana Poenaru - jurist, a documentat şi câştigat în instanţă procese pe teme de urbanism, patrimoniu, protecţia mediului şi accesul cetăţenilor la informaţii de interes public, membră a Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul şi al reţelei Mining Watch

- Ovidiu Nistor - jurist, activist şi antreprenor din Cluj, master în domeniul dreptului naţional şi european al afacerilor şi specialist în dreptul urbanismului. Membru al Asociaţiei pentru Protecţia Urabnistică a Clujului (A.P.U.C)

- Mihai Racu - doctor în arhitectură, membru în Comisia Tehnică pentru Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, vicepreşedinte OAR Cluj şi preşedinte al Centrului pentru Mediu Construit.


INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Contact

Organizator:

Allen Coliban

Brașov, str. 15 Noiembrie, nr. 1, et. 1, ap. 9-10

0749209641


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Intre bd. 15 Noiembrie si str. Lucian Blaga, in sediul fostului cinematograf Patria

Urmează în Braşov 6369

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe