Adaugă
Publicitate

intre 18:00 si 20:00 Program complet

Conferinţă, Seminar

Casa Baiulescu

intrarea este libera

Imbunatățește Sesizează

1418 0

Prezentare

La invitatia Maestrului Myoken, una dintre putinele femei-maestru zen din Europa, Barbara Kosen, este prezenta pentru a treia oara in Romania.
Mokusho Zen House are astfel placerea sa va invite la Zen, Calea Libertatii, o conferinta introductiva sustinuta de Maestra Kosen.
Conferinta va avea loc in data de 7 aprilie 2011, de la ora 18.00, in mansarda "Casa Baiulescu" din Brasov, si va consta intr-un dialog de aproximativ doua ore cu Maestra Kosen pe tema fundamentelor practicii zen si a relatiei acesteia cu viata cotidiana. Dupa o introducere privind istoria zenului, a originilor sale budiste si a dezvoltarii sale milenare, conferinta va sublinia principalele trasaturi ale practicii zen, influenta acesteia asupra vietii cotidiene si ce inseamna sa fii practicant zen in societatea moderna.

Barbara Kosen Richaudeau s-a nascut la Paris. in timp ce studia antropologia, l-a intalnit pe Maestrul Taisen Deshimaru si, din acel moment, viata sa a luat directia Caii Zen. si-a urmat Maestrul pana la moartea acestuia (1982) ca una dintre discipolii cei mai apropiati, ducand in acelasi timp o viata cotidiana activa: crescandu-si copiii alaturi de sotul ei, lucrand ca sculptorita, etc. in 1985 a luat responsabilitatea Dojo-ului din Geneva unde a dat invatatura pentru 10 ani. in 1993 a primit Transmisiunea Dharmei (shiho) din mainile Maestrului Kosen Thibault, vechi discipol al Maestrului Deshimaru. Se muta in 1995 la Madrid unde fondeaza Mokusan Dojo si Asociatia Zen Taisen Deshimaru. in anul 2001 fondeaza Shorin-Ji, Templul Padurii Trezirii.
in prezent, Maestra Kosen da invatatura in Mokusan Dojo Madrid si Shorin-Ji si calatoreste frecvent in Europa si America de Sud, conducand perioade de practica intensa (sesshin) si dand invatatura. Are doi copii si o pisica.

Pentru mai multe informatii va rugam sa vizitati site-ul www.mokushozen.ro.


Etichete:

cultura , Casa Baiulescu , conferinta , Zen

Contact

Loc de desfășurare:

Biblioteca Judeteana "George Baritiu" si Casa Baiulescu
B-dul Eroilor nr. 33, cod 500036 Brasov

0368412179, 0268419338, 0368450031

Urmează în Braşov 5534

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe