Adaugă
Publicitate

Prezentare

Festivalul de muzica de camera "Diletto musicale", ajuns la editia a X-a, se desfasoara in perioada 3-31 august 2008, cu incepere pe 3 august ora 17,  in Biserica Cetatii Fortificate din Prejmer. Festivalul are ca scop prezentarea muzicii bisericesti din timpul renasterii pana in zilele noastre.

Programul evenimentului:

  • 3 august - Cvartetul Gaudeamus Bethoven Cvartete Opus 18,3 si op. 59,2
  • 10 august - JugendBachChor concert festiv la aniversarea a 15 ani de la infiintarea corului, muzica din arhive si manuscrise din Transilvania
  • 17 august - Canzonetta un spectacol viu colorat compus din muzica mai multor secole
  • 24 august - CODEX Ensemble muzica nobilimii maghiare din sec. XVIII - XIX
  • 31 august - Cantate Domino Cantari ale pasarilor redate in muzica

De 10 ani se desfăşoară în biserica cetăţii fortificate din Prejmer un festival al muzicii de cameră . Această serie de concerte a luat fiinţă în anul 1999 la iniţiativa organistului Steffen Schlandt după ce s-a putut aduce la Prejmer o orgă portativă (numită şi Positiv) care permite redarea muzicii baroce într-o formă foarte autentică. De asemenea acest instrument se pretează în mod deosebit la acompanierea diferitelor ansambluri vocal-instrumentale. Împreună cu orga romantică aflată la balconul bisericii, cu care se completează formează axa muzicală a bisericii. Astfel s-a născut festivalul "Diletto musicale" al cărui scop este prezentarea muzicii bisericeşti din timpul renaşterii până în zilele noastre. În decursul primelor ediţii numeroase ansambluri din ţară şi străinătate precum corurile "Madrigal"-München, Madrigalchor Heidelberg, Jugendbachchor Braşov, „Canzonetta"-Braşov, corul de tineret din Ilmenau (Germania), violoncelistul Götz Teutsch - Berlin, ansamblurile „Transilvania" (Cluj), „Cantate Domino" (Sibiu), „Gaudeamus" şi „Il Transilvano"(Braşov)" şi mulţi alţii au încântat publicul prezent în spaţiul minunat al bisericii. Publicul braşovean este invitat la aceste concerte care încep la ora 17:00 în incinta Bisericii evanghelice din Prejmer Pentru alte informatii accesati site-ul aferent evenimentului diletto-musicale.ro (lb. germana)


Etichete:

concert , traditie , Festival , biserica , Prejmer , Diletto Musicale

Contact

Organizator:

Biserica Fortificată Prejmer

Dj 112D

0268 362052


Loc de desfășurare:

Dj 112D

0268 362052

Urmează în Braşov 6218

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe