Adaugă
Publicitate

Prezentare

Societatea Cultural Artistica de Tineret CONCRET, Primaria Rasnov si Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti organizeaza in perioada 1-8 august 2010, la Rasnov, editia a X1-a a proiectului “Curtea Comediantilor - Atelier European de Arta Medievala, Renascentista si Traditionala”.

La implinirea a zece ani,la propunerea PRIMARIEI RASNOV, partenerul de ani buni al acestui proiect, "Atelierele Curtii Comediantilor" de la Rasnov (1 - 6 august ) vor fi deschise copiilor.
Tinerii ce s-au scolit in editiile anterioare ii vor prinde pe copii in jocuri teatrale de-a printi si printese, recitari de poezie medievala, dansuri medievale, jonglerie, manuirea sabiilor, constructia si manuirea papusilor teatrale.
La final (7 - 8 august), pe timp de zi, copii se vor prinde intr-un joc real al cavalerilor medievali impreuna cu comediantii ambulanti, ce ani de-a randul i-au incantat pe rasnoveni.
Serile vor fi dedicate Stagiunii Curtii Comediantilor ce va deschide si Festivalul de Film Istoric.
"Atelierele Curtii Comediantilor" 2010 vor fi un pilot al Proiectului pe care Primaria Rasnov il pregateste pentru anul viitor Festivalul JOC-MANIA.

Curtea Comediantilor - Atelier de arta medievala, renascentista si traditionala - 2010 - ZECE ANI, are ca tema "Ambulantii" prin seria de spectacole si concerte sustinute de grupul TRUVERII in localitati  cu fortificatii medievale (Medias, Cincu, Biertan, Sighisoara, Rasnov), iar ca subtema "joc-mania" (titlu inspirat de Nicolae Pepene - seful Directiei Culturale de la Primaria Rasnov) cu semnificatia  atat ca joc al comediantilor cat si al copiilor.

Organizatori: SCAT CONCRET, Primaria RASNOV, Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti
Parteneri: Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, Asociatia MIORITICS
Sprijin: MCQ Company, A Zero, Editura STEPHANUS, Dexion HILO

De remarcat ca Primaria RASNOV a sprijinit si a devenit coorganizator al Curtii Comediantilor din 2003 de cand aceasta s-a mutat la Rasnov, in timp ce Primaria SIGHISOARA (chiar daca organizatorul principal, SCAT CONCRET, a pornit Festivalul local si chiar daca prima editie din Romania a Curtii s-a derulat tot acolo colaborand cu primaria) a strambat din nas la dorinta noastra de a sustine un concert in Cetatea Sighisoarei, independent de Festival. 

Program Curtea Comediantilor 2010:

  • 7-9 iulie, Bucuresti,  Ateliere inchise si pregatire, 
  • 10 iulie, Medias, Stagiunea Comediantilor - participare la Serbarile Medievala MEDIAS – grupul TRUVERII – 2 spectacole 
  • 12 – 15 iulie, Bucuresti, Ateliere inchise si pregatire, 
  • 17 iulie, Cincu –  Stagiunea Comediantilor - spectacol concert in cadrul Transilvanian Brunch
  • 18 - 28 iulie, Bucuresti, Ateliere inchise si pregatire,
  • 29 iulie – 1 august, Sighisoara si Biertan – Ateliere deschise si Stagiunea Comediantilor - concerte si spectacole TRUVERII, Flauto Dolce, Jonglerii Curtea Comediantilor
  • 1– 6 august, Rasnov – programul mentionat mai sus.
  • 7, 8 august, Rasnov - Stagiune: Curtea Comediantilor, cu participarea TRUVERII, STUDIO 24, Drum Cafee, Cimpoierii de Transilvania - Hunedoara, papusari, cavaleri


Etichete:

cultura , teatru , Festival , Curtea Comediantilor , Rasnov , Festivalul Joc-Mania

Contact

Loc de desfășurare:

Pe drumul dintre Poiana Brasov si Rasnov

Urmează în Braşov 6369

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe