Adaugă
Publicitate

Prezentare

Societatea Cultural Artistica de Tineret CONCRET, Primaria Rasnov si Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti organizeaza in perioada 10 – 24 Iulie 2009 editia a X-a a proiectului “Curtea Comediantilor - Atelier European de Arta Medievala, Renascentista si Traditionala”, editie denumita generic “Visul unei nopti de vara”. Evenimentul se va desfasura la Rasnov si Bucuresti (cu participare la festivalul de la Sighisoara).

La Ateliere vor participa grupuri artistice de tineri din tara (Compania de arta Studio 24, - bucuresti, Grupul de muzica medievala si traditionala TRUVERII - Bucuresti, studneti de la UNATC, Grupul COMEDIANTII - Bacau), dar si trupe artistice de tineri din Spania (grupul Raiceiros), Estonia (grupul Tee Kubis) si Turcia (grupul KARE) . Vor fi invitate sa prezinte spectacole si Concerte in cadrul Curtii Comediantilor grupuri artistice din Romania (Teatrul Bacovia din Bacau, Trei Parale - Bucuresti, Huniadi Cantores - Hunedoara, Grupurile folclorice din Rasnov, Ansamblul folcloric DOINA-Bucuresti, Teatrul studentesc LUDIC – Iasi, actorii Danile FAT si Paul IONESCU). Proiectul “Curtea Comediantilor” este finanţat şi de Programului european “Tineret in Acţiune” Partener: Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” – Bucuresti Partener finantator: Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti Parteneri media: Jurnalul National, www.dordeduca.ro, www.port.ro, RadioBucuresti. Sprijin : MCQ Company, Asociatia MIORITICS, Asociatia ART PERSPECTIVE, Restaurantul INTIM, Atelierul de Grafica, Editura STEPHANUS, PF FOLEA, Programul Curtii Comediantilor se va desfasura dupa cum urmeaza:

  • 11 - 17 Iulie, Rasnov, atelier inchis
  • 18 Iulie, Rasnov, atelier deschis publicului
  • 18 – 19 Iulie, Rasnov, Stagiunea comediantilor – spectacole lucrate in ateliere si spectacole invitate
  • 22 Iulie – Bucuresti, Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti “ - Stagiunea comediantilor si Ateliere deschise
  • 25, 26 Iulie – Sighisoara spectacole in cadrul Festivalului Medieval

Editia din 2007 a fost onorata cu Mentiune la sectiunea Arta si Cultura din partea Galei Societatii Civile. Ediţia din 2004 a primit Premiul pentru cel mai bun proiect cultural pentru tineret din partea Agentiei Nationale pentru Sprijinirea Initiativei Tinerilor Din 2 iulie aspecte din cele 9 editii anterioare vor putea fi vizionate intr-o expozitie de fotografie retrosepctiva in holul Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti Scurt Istoric : Dupa ce a initiat Festivalul de Arta medievala de la Sighisoata (in 1992), SCAT CONCRET si Compania de Arta STUDIO 24 ofera ocazia descoperirii creatiei si a modului de viata al trupelor de artisti ambulanti printr-un proiect aparte, denumit “Curtea Comediantilor”. Devenit un eveniment traditional, “Curtea Comediantilor” a fost infiintata de Compania de arta STUDIO 24 in anul 2000 in Lecce, impreuna cu asociatia SPECIMEN. A fost continuata in acelasi an in Romania (Sighisoara, Bucuresti, Ramnicu Valcea – Participanti Compania de Arta Studio 24 si Compania SPECIMEN Teatro) organizat fiind de catre SCAT CONCRET. In anii urmatori s-a reluat la Sighisoara si Curtea Veche din Bucuresti (2001 – participanti din Romania si Galicia), la Hanul lui Manuc in Bucuresti (2002 – participanti din Romania si Italia), in cetatea Rasnov si in Bucuresti (2003 - 2008 - din 2005 la Muzeul National al Satului – participanti din Romania, Italia, Spania, Malta, Irlanda, Suedia, Portugalia, Croatia, Ungaria, Turcia). Curtea Comedianţilor este un atelier de creaţie artistică, descoperire, cultură, un spaţiu atemporal în care căutam să ne găsim rădăcinile culturale europene. Acest eveniment readuce în mileniul trei viaţa şi spectacolul trupelor ambulante ale evului mediu, renascentist şi baroc, dar şi tradiţiile acelor vremuri rămase în conştiinţa populară. Întâlnirea pe plan artistic dintre tineri de culturi diferite ne dovedeşte că unitatea Europei trebuie să se construiască pe educaţie culturală, căci prin artă barierele de limbă, religie, sociale, economice sunt depăşite. Detalii despre Curtea Comediantilor gasiti pe blogul http://curteacomediantilor.blogspot.com Citeste si:  Curtea Comediantilor 2008, 13-18 iulie, Rasnov

Contact

Loc de desfășurare:

Pe drumul dintre Poiana Brasov si Rasnov

Urmează în Braşov 5652

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe