Adaugă
Publicitate

intre 15:00 si 17:00 Program complet

Atelier, curs

Ceai et caetera

Sugerăm o donație de 10 lei

0732161728

Imbunatățește Sesizează

2087 0

Prezentare

Obținerea stării de bine interior (a unei stări de bucurie, de pace, de iubire, echilibru și armonie) stă la baza tuturor acțiunilor noastre. Această stare interioara este însă, extrem de ușor influențată de evenimentele exterioare. Cum se intamplă asta? Prin intermediul atenției noastre. Atenția noastră se poate îndrepta fie către lucrurile frumoase și pline de armonie din jurul nostru sau pe cele negative, iar lucrurile pe care ne punem atenția capătă importanță pentru noi. Societatea și educația noastră ne încurajează să ne punem atenția îndeosebi pe lucrurile/situațiile/persoanele negative din jur. Deși milioane de zboruri sau de mașini ajung în siguranță la destinație, în atenția noastră ajung doar eventualele accidente care se pot produce și care sunt din punct de vedere statistic net inferioare. Mass-media promovează cu preponderență acele evenimente negative care nu constituie de fapt decât excepții: accidente, razboaie, conflicte de tot felul, agresiuni și așa mai departe, creându-ne o stare de disconfort interior și facându-ne să fim temători, mânioși, invidioși, geloși, lacomi sau chiar agresivi. Într-o astfel de stare, entuziasmul, bucuria și dinamismul nostru se topesc și lasă loc unei stări de neliniște și anxietate.
În același mod, deși o mulțime de lucruri bune se întamplă în viața noastră de zi cu zi, ele trec de cele mai multe ori neobservate, deoarece nu avem obisnuința de a le remarca și de a ne bucura de ele. De multe ori, e suficient ca un singur eveniment nefericit să se producă pentru că întreaga noastră zi (sau chiar mai multe) să fie cu totul dată peste cap. Aceasta se întamplă pentru că atenția noastră a rămas lipită de acel eveniment pe care mentalul nostru îl derulează din nou și din nou….până când un alt eveniment exterior (bun sau rău) intră în atenția noastră, iar starea noastră interioară fluctuează din nou.
Ce-i de facut?
Nu putem schimba lucrurile exterioare, asa că singura soluție este să ne re-educăm atenția. Pentru binele nostru interior ar trebui să învățăm să ne îndreptăm atenția pe lucurile pozitive care se petrec în jurul nostru și să le privim cu detașare pe celelalte, încercând să învățăm lecția din fiecare din ele. Ceea ce e și mai important de făcut însă, e să învățăm să îndreptăm atenția noastră către interior, pentru că atunci când ne interiorizăm atenția nu mai suntem afectați de evenimentele exterioare și putem cu adevarat să ne bucurăm de ceea ce ni se întamplă.

Ce (vă propun)?
O întâlnire în care vom exersa îndreptarea atenției către lucrurile frumoase din viața noastră, prin conștientizarea lucrurilor pentru care suntem recunoscători, a celor care ne produc bucurie și a acelora cu adevarat importante pentru noi.

Cu cine?
Cu Daniela Iurea, un om care a căutat cu indârjire timp de vreo 20 de ani ‘rețeta fericirii’. Acum e convinsă că a găsit-o și își dorește să o împărtășească și celorlalți.

Cu ce?
Cu deschidere, cu dorința de a împărtăși experiențele noastre, cu dorința de a încerca să devenim conștienți de lucrurile frumoase din viața noastră, de motivele de bucurie pe care le avem. O să vedeți cât de multe sunt.

Cum?
Înscrierea la atelier se face online: http://brasov.incubator107.com/atelier/Breasla%20Descoperitorilor/1038.


Etichete:

atelier , ceainarie , Ceai et caetera , incubator107

Contact

Loc de desfășurare:

Brasov, str. Latina, nr. 15 (Schei, aproape de statia Tocile)

0372741745 si 0732161729 Anca Gânscă

Urmează în Braşov 6339

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe