Adaugă
Publicitate

Prezentare

“Nu îi mai suport când se ceartă!”, sau “Toată ziua se tachinează şi îşi iau jucăriile unul altuia”, sau “Pot să mă înţeleg cu ei doar când sunt cu fiecare din ei separat” – spun mulţi dintre părinţii cu mai mulţi copii.

Cu toţii ştim cât este de provocator să creştem un copil în societatea noastră centrată pe adulţi, cu ritmul de viaţă atât de rapid. A creşte doi sau mai mulţi copii aduce cu sine cel puţin de două ori mai multe bucurii, dar şi tot de atâtea ori mai multe emoţii dificile care încep la copilul cel mare şi se “iau” şi la cel mic.

Emoţiile acestea le putem înţelege şi, prin joc şi iubire, îi putem ajuta pe copii să şi le proceseze.
Cursul de rivalităţi între fraţi doreşte să ofere părinţilor nişte aptitudini concrete de a face faţă conflictelor dintre fraţi, abordări care nu sunt de genul: “Să nu faci aşa ceva, că altfel te trimit în camera ta!”

Cursul de rivalităţi între fraţi doreşte să ofere părinţilor nişte aptitudini concrete de a face faţă conflictelor dintre fraţi, abordări care nu sunt de genul: “Să nu faci aşa ceva, că altfel te trimit în camera ta!”

Instrumentele Parenting by Connection dezvoltate de organizaţia Hand in Hand Parenting au un singur obiectiv: o mai profundă conectare în familie. Studiile arată că aceste instrumente aduc rezultate incredibile şi în relaţia părinţilor cu cei doi sau mai mulţi copii ai lor. Cu ajutorul lor, fraţii încep să se relaxeze unul în prezenţa celuilalt şi, mai mult decât atât, să se şi bucure unul de celălalt.

Subiectele dezbătute:

 • Cauza fundamentală a tensiunilor dintre fraţi
 • Cum să îţi pregăteşti copilul pentru venirea pe lume a unui frăţior
 • Conectarea este vitală pentru relaţia părinte – copil
 • Conectarea cu Timpul Special (Cum aranjezi să ai timp special cu fiecare din cei doi (sau mai mulţi) copii ai tăi)
 • Ajutor – ai nevoie de el când ai doi sau mai mulţi copii. Cum faci rost de ajutor?
 • Vindecarea anxietăţii de separare a fraţilor
 • Limitele: cum le punem pentru a evita situaţiile periculoase dintre fraţi
 • Limitele: cum le punem în joacă
 • Împărţitul lucrurilor de către fraţi: simţul proprietăţii. Tati, mami, nu e drept! Despre simtul (ne)dreptăţii la fraţi
 • Ce faci când nu mai ai răbdare, când ai ajuns la conflict prea târziu
 • Cum îi ajuţi pe fraţi să se conecteze unul cu celălalt
 • Cum îl abordezi pe copilul care te cere mereu
 • Cum îl tratezi pe copilul care pare ‘victimă’.

Trainer: "Sunt Otilia Mantelers, mamă a trei copii frumoşi şi plini de joacă. Şi sunt şi trainer de parenting, pasionată de Playful Parenting şi rivalităţile între fraţi. Şi spre tot ce ţine de emoţiile copiilor şi ale noastre, părinţilor. Ca părinte am o cutiuţă magică de baghete fermecate pe care le scot în funcţie de moment: empatia, mângâierea, pictura, dansul şi…Playful Parenting!”

Mai multe detalii despre seminar aici: http://www.academiaheidi.ro/cursuri-pentru-parinti/rivalitati-intre-frati/

Înscrierile se fac prin plata taxei de participare şi completarea formularului de înscriere de aici: http://www.academiaheidi.ro/inscrie-te/formular-de-inscriere-cu-plata/

LOCAŢIE: Academia Heidi, nr.10

Vă așteptăm cu drag!
Echipa Academia Heidi

Contact

Organizator:

Academia Heidi

Brașov, str. Apulum, nr. 3

0722941455


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Brașov, str. Apulum, nr. 3

0722941455

Evenimente similare 535

Urmează în Braşov 5577

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe