Adaugă
Publicitate

Prezentare

Vă propunem ca în acest an să trimiteți Moșului sau celor dragi o felicitare de Crăciun realizată de dumneavoastră, în culorile specifice sărbătorii și înnobilată cu motivul, „Steaua Nordului”, pe care îl veți coase în cadrul atelierului, cu alb, asemenea unui fulg de nea.

Participarea la atelierul nostru poate fi un bun prilej de inițiere, în cazul în care doriți să deprindeţi frumoasă îndeletnicire de a coase. Vom lucra modelul în punct de lucru în cruce, într-o tehnică specială, din Ucraina, numită Obmana.

Din partea noastră veți primi toate materialele necesare realizării felicitarii și instrucțiuni tipărite, precum și un timbru, ca să puteți pune felicitarea în cutia poștală de îndată ce ați plecat de la noi.

Steaua Nordului, Colul morii sau Steluța în opt colțuri este un simbol foarte des întâlnit în cultură populară românească dar și în alte culturi. Steaua Nordului, însemnul ghidării și al puterii călăuzitoare, întruchipează steaua celor 3 Magi, ce i-a călăuzit spre locul unde a fost născut Mântuitorul nostru.

„Simbolizează motorul timpului și energia regeneratoare. Colul morii ori steluța cu opt colţuri (dar fără mijloc) a fost unul dintre semnele preferate ale păstorilor, care, în căutare de pășuni mai bune pentru turmele lor au migrat din nordul Africii, Turcia, Caucaz, Balcani, până tocmai în Ţările Scandinave. Este călăuza, singurul punct fix, reper al păstorilor şi navigatorilor: Steaua Nordului, fără de care s-ar rătăci.” (sursă: Semne Cusute)

Atelierul este organizat de Comunitatea Motive tradiționale din Țara Bârsei și împrejurimi şi Uniunea Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovechi, care prin intermediul acestor ateliere își propun să aducă în atenție meșteșugurile uitate, specifice zonei în care trăim.

Comunitatea Motive tradiționale din Țara Bârsei și împrejurimi își dorește să aducă un aport la transmiterea și păstrarea în timp a motivelor tradiționale românești, săsești și ungurești din zona în care trăim și a fost creată de Antonela Lungu și Melinda Puskás.

Atelierul se adresează persoanelor cu vârsta de peste 12 ani. Participarea: 25 lei. Pentru înscrieri, vă rugăm să ne scrieți un mesaj cu titlul "Înscriere atelier felicitare", care să conțină un număr de telefon de contact, pe adresa: . Veți primi un mesaj de confirmare a participării.


Vă așteptăm!

Contact

Organizator:

Comunitatea Motive tradiționale din Țara Bârsei și împrejurimi

Brașov, str. Munteniei, nr. 12, cod postal 500209

0741705382


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Brașov, str. Prundului, nr. 1, et. 1

0763390289, 0762633745

Urmează în Braşov 6369

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe