Adaugă
Publicitate

Prezentare

Din 18 februarie 2020 aveți ocazia să pictați prima dumneavoastră icoană pe lemn in 8 ședințe, în cadrul unui curs unic in Brașov. Ședințele de curs vor avea loc marțea în datele de 18, 25 februarie, 3, 10, 17, 24, 31 martie, 7 aprilie, între orele 18.00 -20.00

La cursul nostru, sub îndrumarea a doi artiști vizuali reputați, Victoria Țăroi și Lucica Burkuș, de la Asociația Culturală Artessentia, veți fi inițiați în tainele picturii icoanei pe lemn în tehnica tradițională.

Vom picta chipul Maicii Domnului care a fost reprezentat în Mănăstirea Pantocrator de pe Muntele Athos în secolul al XIV-lea. Vom picta în tehnica tradițională pe blat de lemn grunduit de dimensiunea de 21/29 cm.

Structură curs: 8 ȘEDINȚE a câte 2 ore

1. a - Scurtă prezentare a icoanei. Geneza icoanei.
b - Pregătirea pentru pictura icoanei (rugăciuni ale unor zugravi bisericești)
- Transpunerea desenului
2. - Incizarea desenului. Aplicarea foiței aurii(schlagmetal)
3. - 8 ședințe : Însușirea teoriei cromatice specifice. Inventarul instrumentarului cromatic. Tehnici de preparare a pigmenților/emulsie. Așezarea în straturi a zonelor de culoare după izvodul /modelul ales:
-proplasma, semicarnație, carnație, lumini/blicuri.

Disponibilitate: 10 participanți.
Cost atelier: 800 lei, toate materialele sunt incluse

ÎNSCRIERI: prin mesaj de confirmare fermă cu titlul "Icoană lemn" , la
In mesaj vă rugăm să specificați datele dumneavoastră de contact (nume, numar de telefon).
Contact: 0762633745

"Atelierele noastre se adresează adulților care doresc să își revalorifice timpul printr-o reîntoarcere la arta vechilor iconari, pentru însușindu-și istoria și tehnica acestora. Dorim să vă oferim o experiență plăcută, prin care emoția subconștientului dumneavoastră provocată prin artă, să se exprime la modul cel mai personal, cu sensibilitate, cu căldură sufletească, în cadrul dat. Obiectele create în timpul cursului vor aduce un plus ambianței căminului dumneavoastră, sau se pot transforma într-un cadou pentru cineva drag. Echipa noastră, o echipă creativă și complexă, compusă din specialiști pe o arie largă de domenii, se modelează pe diverse subiecte de patrimoniu, repunându-le în atenție prin arta actuală. "
Coordonatorii cursului sunt membri ai Asociației Culturale Artessentia, asociația situată în inima Scheiului, care se preocupă de revitalizarea prin arta a patrimoniului local.

Victoria Țăroi - licențiată în restaurare-conservare la Facultatea de Artă Vizuală și Design din Timișoara, cu dublu masterat în restaurare icoană și textile - este un reputat artist vizual cu numeroase expoziții la nivel național și internațional, cu experiențe multiple în cercetare și restaurare artă, pedagogie și curatoriat, cu portofoliu amplu în designul muzeal, de interior, obiect, mobilier și vestimentar.

Lucica Burkuș are o vastă experiență în domeniul pedagogic, al designului de interior, muzeal, vestimentar cât și o largă arie de exprimări personale ca artist vizual.

Contact

Organizator:

Asociatia Culturala Artessentia

Brașov, str. Ceahlau, nr. 2


Contactează realizatorul articolului

Alexandra-Liana Stanescu

0762633745

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Brașov, str. Prundului, nr. 1, et. 1

0763390289, 0762633745

Urmează în Braşov 6369

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe