Adaugă
Publicitate

Prezentare

►Din 19 aprilie aveți ocazia să pictați prima dumneavoastră icoană pe lemn, în opt şedinţe, în cadrul unui curs unic în Brașov.

►La cursul nostru, sub îndrumarea a doi artiști vizuali reputați, Victoria Țăroi și Ioan Aron Țăroi, de la Asociația Culturală Artessentia, veți fi inițiați în tainele picturii icoanei pe lemn în tehnica vechilor iconari.

Cursanții vor picta un detaliu al icoanei Iisus Hristos Pantocrator (Mânăstirea Sfânta Ecaterina de pe Muntele Sinai, secolul al VI-lea), pe blat de lemn grunduit de dimensiunea 21/29 cm

Ședințele de curs au loc săptămânal, vinerea, în datele 19 aprilie, 3,10, 17, 24, 31 mai 2019, 7 și 14 iunie 2019, între orele 18.00-20.00.

►Structură curs: 7 ședințe a câte două ore
1. a) Scurtă prezentare a icoanei. Geneza icoanei. Icoana românească pe lemn.
b) Pregătirea pentru pictura icoanei (rugăciuni ale unor iconari și zugravi bisericești).
Transpunerea desenului pe blatul de lemn grunduit.

2. Incizarea desenului. Aplicarea foiței metalice aurii (schlagmetal).

3-8. Însușirea teoriei cromatice specifice. Inventarul instrumentarului cromatic. Tehnici de preparare a pigmenților. Așezarea în straturi a zonelor de culoare după izvodul/modelul ales:
- proplasma, semicarnație, carnație, lumini/ blicuri.

Cost: 600 lei
*Cursanții care au urmat în prealabil un alt curs de pictură a icoanei pe lemn susținut de noi, beneficiază de reducere

Disponibilitate: 10 participanți
___________________________________________
INSCRIERI: prin mesaj de confirmare fermă cu titlul „Icoană lemn”, la . În mesaj va rugăm să specificați datele dumneavoastră de contact (nume, telefon).
Contact: 0762633745

„Atelierele noastre se adresează adulților care doresc să își valorifice timpul printr-o reîntorcere la arta vechilor iconari, pentru a-și însuși istoria și tehnica acestora. Dorim să vă oferim o experiență plăcută, prin care emoția subconștientului dumneavoastră, provocată prin artă, să se exprime la modul cel mai personal, cu sensibilitate, cu căldură sufletească, în cadrul dat. Obiectele create în cadrul atelierelor vor aduce un plus ambianței căminului dumneavoastră sau se pot transforma într-un cadou original pentru cineva drag. Echipa noastră, o echipă creativă și complexă, compusă din specialiști pe o arie largă de domenii, se modelează pe diverse subiecte de patrimoniu repunându-le în atenție prin arta actuală”.

►Victoria Țăroi și Ioan Aron Țăroi, coordonatorii cursului, sunt membri ai Asociației Culturale Artessentia, asociație situată în inima Scheiului, care se preocupă de revitalizarea prin artă a patrimoniului local.

►►Victoria Țăroi - licențiată în conservare - restaurare la Facultatea de Arte Vizuale si Design din Timisoara, cu dublu masterat în restaurare icona și textile - este un reputat artist vizual cu numeroase expoziții de nivel național și internațional, cu experiențe multiple în cercetare și restaurare artă, pedagogie și curatoriat, cu portofoliu amplu în domeniul design-ului muzeal,
de interior, obiect, mobilier și vestimentar.

►►►Ioan Aron Țăroi - licențiat în ceramică - la Facultatea de Artă Vizuală și Design din Timișoara - are o vastă experiență în domeniul pedagogic, muzeal și curatorial, precum și o largă arie de exprimări personale ca artist vizual.
Artiștii Asociației Culturale Artessentia vă invită la un curs inedit, desfășurat pe durata a opt ședințe, care vă inițiază în tainele picturii icoanei pe lemn în tehnica vechilor iconari.

Contact

Organizator:

Asociatia Culturala Artessentia

Brașov, str. Ceahlau, nr. 2


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Brașov, str. Prundului, nr. 1, et. 1

0763390289, 0762633745

Urmează în Braşov 6369

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe