Adaugă
Publicitate

Prezentare

Asociatia Culturala Artessentia din Brasov si Uniunea Junilor din Scheii Brasovului si Brasovul Vechi va invită la un curs inedit, desfăşurat pe durata a sase şedinţe, prin intermediul caruia veti fi iniţiati în tainele picturii icoanei pe lemn, in tehnica vechilor iconari. Cursantii vor picta un detaliu al icoanei Maica Domnului cu Pruncul - Manastirea Neamt, pe blat de lemn grunduit de dimensiunea 21/29 cm.

Cursul este susţinut de artistele reputate Victoria Taroi si Georgiana Gamalie, membre fondatoare ale Asociaţiei Culturale Artessentia, asociaţie situată în inima Scheiului, care se preocupa de revitalizarea prin artă a patrimoniului local.
Structură curs: 6 şedinţe a câte doua ore

Program săptămânal, vinerea, in 9,16, 23, 30 iunie, 7 si 14 iulie 2017, orele 18.00-20.00
1. a) Scurta prezentare a icoanei. Geneza icoanei. Icoana romaneasca pe lemn.
b) Pregătirea pentru pictura icoanei (rugăciuni ale unor iconari şi zugravi bisericeşti). Transpunerea desenului pe blatul de lemn grunduit.
2-5. Aplicarea foiţei metalice aurii. Însuşirea teoriei cromatice specifice. Inventarul instrumentarului cromatic. Tehnici de preparare a pigmenţilor. Aşezarea în straturi a zonelor de culoare dupa izvodul/modelul ales - proplasma, semicarnatie, carnatie, lumini/ blicuri.
6.Vernisare.

Taxa de participare: 400 lei (se achita la prima sedinta).

Număr locuri limitat : 10 participanţi
Pentru inscrieri, va rugam să transmiteţi o confirmare fermă cu titlul "Inscriere curs icoana lemn" la email , impreuna cu datele dumneavoastră de contact (numar de telefon si nume complet).

Victoria Ţăroi - licenţiată in conservare - restaurare la Facultatea de Arte Vizuale din Timişoara, cu dublu masterat în restaurare iconă şi textile - este un reputat artist vizual cu numeroase expoziţii de nivel naţional şi internaţional, cu experienţe multiple în cercetare si restaurare artă, pedagogie si curatoriat, cu portofoliu amplu in domeniul design-ului muzeal, de interior, obiectr, mobilier si vestimentar.

Georgiana Gamalie - licentiata in conservare - restaurare icoana/ lemn policrom la Facultatea de Teologie Ortodoxa "Dimitrie Staniloaie" din Iasi, doctor in biologie aplicata in domeniul conservarii colectiilor muzeale- are o vasta experienta in domeniul cercetarii si restaurarii de arta, pedagogic, muzeal si curatorial, precum si o larga arie de exprimari personale ca artist vizual.

Contact

Organizator:


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Brașov, str. Prundului, nr. 1, et. 1

0763390289, 0762633745

Urmează în Braşov 6381

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe