Adaugă
Publicitate

Prezentare

In trecut, intreg universul casnic - incepand cu elementele arhitecturale precum "stoboarele" - taieturi ornamentale la garduri si pridvor, decupajele de la podul casei, mobilierul si uneltele erau imbogatite estetic si apotropaic (cu rol de protectie) prin decorul traforat, crestat si incizat.

Artistele Victoria Ţăroi şi Georgiana Gămălie, de la Asociaţia Culturala Artessentia va fac invitatia de a incepe calatoria in universul semnelor protectoare crestate şi incizate pe suprafaţa protectoare a lemnului.

La atelierul nostru de initiere, vom cresta trei elemente de baza si le vom deslusi semnificatia: rozeta, colţul de lup şi zig-zag-ul - elemente regasite pe vechea poarta a lui Grid, din Scheii Brasovului.

Acest eveniment face parte din seria atelierelor organizate la Casa Junilor, prin care organizatorii, Asociaţia Culturală Artessentia şi Uniunea Junilor din Scheii Brasovului si Brasovechi, doresc sa aduca in atentie artele si mestesugurile uitate specifice zonei in care traim.

In cazul in care vremea va fi favorabila, atelierul se va desfasura in aer liber.

Atelier adresat tuturor doritorilor cu varsta de minim 12 ani.
Numar participanti: 15 persoane
Taxă participare: 50 lei - sunt incluse materialele şi uneltele de început, pe care fiecare participant le păstrează pentru a putea continua deprinderea meşteşugului, acasă.

Pentru inscrieri, va rugam să transmiteţi un mesaj de confirmare fermă cu titlul "Inscriere atelier crestaturi", care sa contina neaparat un numar de telefon de contact, la email .

Contact

Organizator:


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Brașov, str. Prundului, nr. 1, et. 1

0763390289, 0762633745

Urmează în Braşov 6134

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe