Adaugă
Publicitate

Prezentare

Scheiul a fost un important centru de iconari în Transilvania secolului XIX și în prima jumătate a celui următor. Icoanele lucrate aici au un specific local ca desen, compoziție, culoare.

Va invităm să descoperiți Icoană pictată pe dosul sticlei, în tehnica tradițională a vechilor iconari, să aflați mai multe despre icoana scheiană și să deprindeti meșteșugul, în cadrul atelierului de iniţiere în pictură icoanei pe sticlă.

Veți picta Icoana "Maica Domnului îndurerată"(detaliu) - Centrul iconografic din Șcheii Brașovului. Veți învăța să scoateți izvodul, să trasați desenul pe sticlă și să pictați apoi, în culori amestecate cu emulsie de ou, înnobilând la final cu foiță metalică aurie.

Vom înrăma lucrarea într-o ramă de lemn, ca sa o puteți așeza apoi acasă, pe peretele dinspre Răsărit. Obiectele create în cadrul atelierului vor aduce un plus ambianței căminului dumneavoastră sau se pot transforma într-un cadou de suflet pentru cineva drag.

Atelierul este susţinut artistele vizuale Victoria Ţăroi şi Georgiana Gămălie, membre fondatoare ale Asociaţiei Culturale Artessentia. Evenimentul face parte din seria atelierelor de arte și meșteșuguri uitate specifice zonei, în spiritul sărbătorii de Paști, incluse in programul Festivalului Gloria Domini.

Atelierul se adresează adulților și copiilor peste 12 ani
Taxa participare: 70 lei
Sunt incluse
- îndrumarea de specialitate
- materialele şi ustensilele necesare
- tratația din pauza de cafea
___________________________________
ÎNSCRIERI atelier: prin mesaj cu titlul "Atelier icoană" la adresa , împreună cu datele dumneavoastră de contact (număr de telefon și nume complet). Veți primi un mesaj de confirmare a participării.

Contact

Organizator:

Asociatia Culturala Artessentia

Brașov, str. Ceahlau, nr. 2


Contactează realizatorul articolului

Alexandra-Liana Stanescu

0762633745

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Brașov, str. Prundului, nr. 1, et. 1

0763390289, 0762633745

Urmează în Braşov 6377

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe