Adaugă
Publicitate

Prezentare

Deschidem seria atelierelor de încondeiat ouă din Postul Sfintelor Paşti, cu un prim atelier susținut pe doamna Gabriela Clinciu, meșter popular din comuna Porta (Bran). Doamna Clinciu este recunoscută la nivel naţional pentru arta încondeierii ouălor cu motive tradiționale din Bran, Brașov și Țara Bârsei.

La atelier veți învăța să încondeiați ouă, cu ajutorul condeiului, a cerii de albine și a pigmenților și veți afla despre semnificația simbolurilor antropomorfe, skeomorfe, zoomorfe si fitomorfe, reprezentatate pe ouăle incondeiate din Bran și din zona în care locuim. O bună parte din motivele tradiționale pe care doamna Clinciu le așează măiestrit cu condeiul pe suprafața oului, se regăsesc și pe ii.

O parte din ,odele după care vom lucra provin din colectia Ion Podea, donată Muzeului de Etnografie Brașov. Motivele au fost recuperate de prof. Ioan Sorin Apan și elevii de la Minisatul Sf. Andrei, care a scos la iveală aceste modele.

Atelierul se adresează adulților și copiilor începând cu vârsta de 10 ani.

Cost participare: 50 lei
Sunt incluse
- îndrumarea de specialitate
- ouă golite de conţinut, pregătite pentru a fi încondeiate
- materialele şi ustensilele necesare încondeierii
___________________________________
ÎNSCRIERE atelier: prin mesaj cu titlul "Incondeiere" la , împreună cu datele dumneavoastră de contact (număr de telefon și nume complet). Veți primi un mesaj de confirmare a participării.
Pentru alte detalii si programare ateliere la cerere: 0762633745

Contact

Organizator:

Casa Junilor

Brașov, str. Prundului, nr. 1, et. 1

0763390289, 0762633745


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Brașov, str. Prundului, nr. 1, et. 1

0763390289, 0762633745

Urmează în Braşov 6391

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe