Adaugă
Publicitate

Prezentare

În Săptămâna Mare aveți ocazia să participați la un atelier de incondeiat ouă de Paști cu totul special, susținut pe doamna Gabriela Clinciu, meșter popular din comuna Porta (Bran), desemnată tezaur uman viu, pentru arta încondeierii ouălor cu motive tradiționale din Bran, Brașov și Țara Bârsei.

La atelierul susținut de doamna Clinciu, veți învăța să încondeiați ouă, cu ajutorul condeiului, a cerii de albine și a pigmenților și veți afla despre semnificația simbolurilor antropomorfe, skeuomorfe, zoomorfe si fitomorfe, reprezentatate pe ouăle incondeiate din Bran și din zona în care locuim. O bună parte din motivele tradiționale pe care doamna Clinciu le așează măiestrit cu condeiul pe suprafața oului, se regăsesc și pe ii.

O parte din "Modele după care vom lucra provin din colectia Ion Podea, donata Muzeului de Etnografie Brașov. Motivele au fost recuperate de prof. Ioan Sorin Apan și elevii de la Minisatul Sf. Andrei, care a scos la iveală aceste modele, le-a fotografiat și ni le-a dăruit.Această muncă s-a concretizat într-un proiect ce a câștigat marele premiu la un concurs de cultură și civilizație românescă dedicat liceenilor acum mai bine de 10 ani." (Irina Apan)

Atelierul se adresează adulților și copiilor peste 12 ani.

Taxa participare: 50 lei
Sunt incluse
- îndrumarea de specialitate
- materialele şi ustensilele necesare încondeierii
- tratația din pauza de cafea
___________________________________
ÎNSCRIERI atelier: prin mesaj cu titlul "Incondeiere Clinciu" la adresa , împreună cu datele dumneavoastră de contact (număr de telefon și nume complet). Veți primi un mesaj de confirmare a participării.
Pentru alte detalii si programare ateliere la cerere: 0762633745

Contact

Organizator:


Contactează realizatorul articolului

Alexandra-Liana Stanescu

0762633745

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Brașov, str. Prundului, nr. 1, et. 1

0763390289, 0762633745

Urmează în Braşov 6359

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe