Adaugă
Publicitate

Prezentare

Luna februarie, denumită și Făurar este cunoscută drept Luna iubirii iar noi, românii, o sărbătorim începând cu 24 februarie și până la sfârșitul primei decade a lunii martie. Comunitatea Motive tradiționale din Țara Bârsei și împrejurimi organizează la Casa Junilor (str. Prundului 1) primul atelier de cusături dedicat Dragobetelui, la care va invităm să descoperiti cusăturile și motivele tradiționale românești aplicate la realizarea unui brățări. Motivul ales este inspirat de pe o cămașă de June Rosior.

Atunci când oferi sau primești o brățară înseamnă uniune și dorința ca relația să evolueze. Forma brățării fiind cerc, oamenii purtau brățări pentru a fi protejați de ghinion. Înainte de luptă războinicii trasau în jurul lor un cerc și purtau diferite brățări, în speranța că moartea îi va ocoli.
Cercul (și implicit brățara) mai înseamnă armonie între trup și suflet, legătura cu divinitatea, legătura între cel ce oferă și cea ce primește. Cercul este simbolul divinității, al soarelui, perfecțiunea și echilibrul.
(sursa: cufarulcudichiseli.ro/)

La atelierul nostru vom lucra în punct de lucru butuc - varianta simplificată pentru punctul în cruce, rezultat din dorința de a crește viteza de cusut -, pe etamină, iar apoi vom indoi marginea, vom folosi o bucata de pâslă ca umplutură și vom monta la capete sistemul de închidere – care oferă flexibilitatea lungimii -, obținând o brățară pe care să o purtați Dvs. sau să o oferiți unei persoane dragi. Veți pleca de la noi nu numai cu plăcerea realizării lucrului manual dar și aceea de a îl purta.

Din partea noastră veți primi modelul de cusut, în format tipărit, bucățile de etamină și de pâslă necesare, fir roșu și negru de Tălmaciu pentru cusut precum și mecanismul de închidere, adică toate materialele necesare pentru confecționarea unei brățări.

Atelierul se adresează persoanelor cu vârsta de peste 12 ani.
Taxa de participare: 25 lei.
Pentru înscrieri, vă rugăm să ne scrieți un mesaj cu titlul "Inscriere atelier bratara", care să conțină datele dumneavostră de contact, pe adresa: . Veți primi un mesaj de confirmare a participării.

Comunitatea Motive tradiționale din Țara Bârsei și împrejurimi își dorește să aducă un aport la transmiterea și păstrarea în timp a motivelor tradiționale românești, săsești și ungurești din zona în care traim și a fost creată de Antonela Lungu și Melinda Puskás.

Vă așteptăm!

Contact

Organizator:


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Brașov, str. Prundului, nr. 1, et. 1

0763390289, 0762633745

Urmează în Braşov 6369

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe