Adaugă
Publicitate

Prezentare

Grupuri de dezvoltare personală prin artă pentru copii cu vârsta între 6 şi 12 ani. Grupurile se vor întâlni o dată la două săptămâni pe categorii de vârstă:

- sâmbăta de la ora 9.30 (grupa 6-8 ani)
- sâmbăta de la ora 12 (grupa 9-12 ani)
- sâmbăta de la ora 14.30

Dacă îți dorești pentru copilul tău un loc unde să își poată dezvolta calitățile, unde să se descopere și să își exerseze creativitatea, atelierele de artterapie pentru copii sunt alegerea potrivită. Creativitate nu înseamnă un atelier în care toți copiii fac același lucru după un model sau după instrucțiuni, în acest caz fiind vorba mai degrabă de exersarea abilităților practice. Creativitatea se dezvoltă lăsând libertate copilului să și-o manifeste, fiecare in stilul lui propriu, încurajându-l și stimulându-l.

Ne vom folosi de joc artterapeutic și de diferite mijloace artistice cum ar fi desenul, pictura, colajul, modelajul, lucrul cu materiale naturale etc. pentru a accesa şi dezvolta resursele proprii fiecărui copil.

Artterapia îl ajuta pe copil să fie încrezător în forţele lui, să se elibereze de anxietăţile şi tensiunile acumulate, să dezvolte abilităţi de comunicare şi relaţionare cu ceilalţi copii şi cu adulţii, să-şi exprime nevoile şi dorinţele, să-şi dezvolte atenţia, gândirea, memoria şi creativitatea.

Desenul, pictura, modelajul, arta, în general, dezvoltă personalitatea unui copil. Copilul nu poate să comunice prin cuvinte ca un adult temerile lui, nevoile si preocupările lui şi de aceea arta îi oferă libertatea de exprimare de care are nevoie. Psihologii care au aplicat terapia prin artă au constatat salturi considerabile în plan cognitiv, intelectual şi afectiv-emoţional .

NU este necesar talentul la desen.
Toate materialele necesare vor fi puse la dispozitia copiilor.

Durata atelierului: 90 de minute

Cost: -40 de lei/ şedinţă (30 de lei pentru fraţi)
- 35 (daca unul dintre părinţi participă la atelierele pentru adulţi)

Locul desfăşurării: strada Avram Iancu nr. 76

Facilitatori:
Raluca Robu, psiholog cu formare în Evaluarea şi Consilierea Experienţială a Adultului, Copilului, Cuplului şi Familiei în cadrul Societăţii de Psihoterapie Experenţială Română (SPER).
Andreea Crăciun, consilier psihologic cu formare în Psihoterapia Experienţială a Unificării.

Înscrierile se fac de către părinţi, menţionând un număr de telefon, vârsta şi numele copilului prin mesaj privat pe Facebook, pe email sau la telefon 0730223528 (Andreea Craciun).

Găsiţi toate evenimentele organizate de Artterapie Braşov pe pagina:www.facebook.com/artterapiebrasov

Contact

Organizator:

Artterapie Brasov

Brașov, str. Iuliu Maniu, nr. 32

0721439717


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Brașov, str. Iuliu Maniu, nr. 32

0721439717

Urmează în Braşov 6388

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe