Adaugă
Publicitate

Prezentare

Arta este cunoscută pentru beneficiile ei terapeutice, iar studii recente arată că seniorii implicaţi într-o activitate artistică au mai puţine probleme medicale, iar cazurile de depresie sunt mai rar întâlnite.

Arta ca terapie pentru această categorie de vârstă ajută la:

- exprimarea emoţiilor, de multe ori dificil de exprimat verbal, accesarea amintirilor, a memoriei de lungă durată, îmbunătăţirea stimei de sine,
- socializare şi comunicare, aspecte foarte importante odată cu iesirea la pensie când pot apărea sentimente de singurătate, izolare, lipsa sensului etc.
- îmbunătăţirea capacităţiilor cognitive si stimulare intelectuală prin provocarea de a creea , de a vedea lucrurile dintr-o perspectivă diferită şi de a împărtăşi cu ceilalţi creaţiile şi viziunile proprii.
- îmbunătăţirea capacităţiilor motorii, coordonarea mişcărilor precise ale măinilor fiind foarte importantă.
- eliberare de stres şi diminuarea riscului de depresie.

Atelierele de artterapie încep miercuri , 27 septembrie la ora 14 şi au loc pe strada Avram Iancu, numarul 76. Ora se poate modifica la cererea grupului.

Durata unui atelier este de aproximativ două ore.

Cost: 30 de lei/atelier. Plata se face lunar, la începutul fiecărei luni.

Facilitator: Raluca Robu, psiholog cu formare în Evaluarea şi Consilierea Experienţială a Adultului, Copilului, Cuplului şi Familiei în cadrul Societăţii de Psihoterapie Experenţială Română (SPER).

Înscrierile trebuie confirmate menţionând numele, vârsta şi un număr de telefon pe email , prin mesaj privat pe Facebook sau la telefon 0721439717

Contact

Organizator:

Artterapie Brasov

Brașov, str. Iuliu Maniu, nr. 32

0721439717


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Brașov, str. Iuliu Maniu, nr. 32

0721439717

Urmează în Braşov 6369

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe