Adaugă
Publicitate

intre 12:00 si 16:00 Program complet

Atelier, curs

Academia Heidi

Academia Heidi

100 lei

0720470132

Imbunatățește Sesizează

930 0

Prezentare

Analiza Tranzacţională este o teorie a dezvoltării personalităţii, care ne oferă o imagine despre cum sunt oamenii organizaţi psihologic. Poate fi folosită ca instrument în orice mediu în care este nevoie de înţelegerea omului, a relaţiilor umane.

Autocunoaşterea este importantă pentru a avea o relaţie bună cu noi înşine şi cu cei din jur. Vom folosi instrumente specifice Analizei Tranzacţionale pentru a căpăta o mai bună autocunoaştere şi pentru a înţelege mecanismele psihologice care stau la baza relaţiilor noastre.

Dacă părinţii sunt fericiţi, şi copilul este fericit. Acesta învaţă să aibă grijă de propria persoana de la părinţii lui. Felul în care părinţii se îngrijesc pe sine reprezintă un model pentru copii. Dacă părinţii nu se îngrijesc, dacă nu ţin cont de propriile nevoi emoţionale, copiii vor învăţa cum să nu aibă grijă de ei.

Cu cât conştientizăm mai multe despre copilul nostru interior, despre propriile traume şi neîmpiniri din copilărie, cu atât putem să fim mai în contact cu nevoile copilului nostru real. Este important să putem face diferenţa între nevoile noastre şi cele ale copilului.

Dacă mergem în relaţia cu copilul cu nevoile noastre emoţionale neîmplinite, îl împovărăm în loc să îl ajutăm să crească. Copilul va creşte cu povara problemelor şi nevoilor părinţilor. Tot ceea ce face sau spune un părinte, conştient sau inconştient va avea impact asupra copilului pentru că raportul de putere între ei este inegal. Părinţii, în ochii copiilor sunt mari şi puternici, iar copiii sunt vulnerabili şi dependenţi de părinţi.

Vom discuta despre:
- Importanţa unui ataşament securizant în viaţa copilului
- Ce este simbioza sănătoasă
- Etapele de dezvoltare emoţională şi despre nevoile emoţionale ale copiilor în raport cu vârsta pe care o au şi cum pot fi satisfăcute într-un mod sănătos
- Etapele de dezvoltare emoţională şi despre nevoile emoţionale ale părinţilor (persoanele care îngrijesc copiii) în raport cu vârsta pe care o au şi cum pot fi satisfăcute într-un mod sănătos
- Aspecte care apar în relaţia dintre părinţi şi copii: simbioza, proiecţia, competiţia, responsabilitatea.

Facilitator: Gabriela Popescu este psiholog, consilier psihologic şi psihoterapeut cu formare în Analiză Tranzacţională, trainer, facilitator de creativitate. Lucrează ca psihoterapeut în Braşov, ţine seminarii, workshopuri, grupuri de dezvoltare personală prin Analiză Tranzacţională. E membră a Asociaţiei Române de Analiză Tranzacţională, a European Association of Transactional Analysis, a International Transactional Analysis Association şi a Colegiului Psihologilor din România.

Mai multe detalii şi înscrieri: http://www.academiaheidi.ro/cursuri-pentru-parinti/analiza-tranzactionala-in-relatia-cu-tine-si-cu-copilul-tau/


Etichete:

copii , curs , parinti , Academia Heidi

Contact

Organizator:

Academia Heidi

Brașov, str. Apulum, nr. 3

0722941455


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Brașov, str. Apulum, nr. 3

0722941455

Urmează în Braşov 5668

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe