Adaugă
Publicitate

intre 17:00 si 20:00 Program complet

Atelier, curs

Centrul Civic

Centrul de Jocuri Mirakolix

intrarea este gratuită

Imbunatățește Sesizează

3042 4

Prezentare

În perioada iunie-august 2015, asociaţia non-guvernamentală Centrul de Jocuri Mirakolix vă invită afară în parc într-un „Braşov de poveste” pentru a pregăti împreună o instalație urbană de experimentat o poveste prin simțuri directe și pentru a ne bucura de nenumărate activități care să anime parcul și participanții cu voie bună.

În acest cadru de poveste voluntarii locali şi internaţionali ai asociaţiei alături de participanţii din parc îşi vor folosi propriile mâini pentru a picta, bricola, construi... contribuind astfel la pregătirea traseului şi a elementelor ce vor putea fi văzute, auzite, gustate sau simţite în timpul traversării acestuia.

Oricine se poate implica şi participa, devenind astfel un erou ajutător la această iniţiativă, chiar şi voi!

Vor fi 5 evenimente de transformare a parcului din Centrul Civic, din Braşov într-un loc de socializare și interacțiune civică. Fiecare eveniment va transforma parcul într-un tărâm de basm, în care oricine indiferent de vârstă poate găsi activități super interesante.

Evenimentele ce ne vor permite o explorare mai amănunţită a fiecărui tărâm, sunt următoarele:

3 iunie - Tărâmul meșterilor dibaci

Iniţiativa a început să prindă viaţă o dată ce trecătorii din parc au descoperit în ziua de miercuri, 3 iunie, ceea ce primul tărâm avea de oferit. Copii, tineri şi adulţi, au avut ocazia de a învăţa să creeze lucruri create cu propriile lor mâini… pădurea din poveste, zmeie viu colorate, brăţări frumos împletite, cercei, cu sau fără pereche, s-au numărat printre acestea.

Acest prim tărâm a reflectat ideea de la care a pornit festivalul Ceva de Vară și anume contribuția fiecăruia pentru realizarea unei schimbări în comunitate utilizând conceptul de DIY (do it yourself).

10 iunie - Tărâmul probelor de foc

Pe tărâmul probelor de foc vă așteptăm cu diferite activităţi și probe aventuroase: mersul pe slack-line, câştigarea unei curse de biciclete, rezolvare unor ghicitori şi/sau exersarea corpului într-un antrenament sportiv. Acestea vă vor putea trezi intersul pentru zona de aventură din cadrul festivalului, unde vor fi elemente mult mai îndrăznețe.

17 iunie - Tărâmul jocurilor

Pe cel de-al treilea tărâm al jocurilor oameni de toate vârstele, nu contează că au 8 ani, 18 ani sau 80 de ani, vor avea ocazia să se joace o varietatea de tipuri de jocuri de dimensiuni mari. Unele vor fi de memorie, altele de construcţie, dar și unele active precum moonhooper sau pogostick.

24 iunie - Tărâmul artelor

Urmează să poposim pe tărâmul artelor unde vă invităm să decorăm împreună parcul cu diferite obiecte naturale sau felinare colorate și să ne bucurăm de muzică acustică şi de elemente de artă urbană.

Între 18-19 iulie ne mutăm în Întorsura Buzăului, pentru festivalul Ceva de Vară, unde participanţii vor putea experimenta în mod direct instalaţia de basm (vor traversa un pod şubred, vor întâlni personaje fantastice, vor culege artefacte utile într-o etapă ulterioară etc.), şi vor putea participa la multe alte activităţi alternative, pregătite cu drag de voluntari locali şi internaţionali.

În august ne reîntâlnim în Braşov pe cel din urmă tărâm - tărâmul poveştilor

La final de basm vă invităm să cunoașteți povești ale unor oameni entuziaști și activi care își îndeplinesc pasiunile și le împărtășesc și cu alții. Vă așteptăm de asemenea să împărtășiți cu noi povești despre oameni și locuri frumoase.

Participarea la toate activitățile și evenimentele este gratuită. Donațiile sunt binevenite.

Evenimentele sunt co-finanţate cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Erasmus+, Acțiunea-cheie 1: Mobilitatea persoanelor în scopul învățării (Serviciul European de Voluntariat), precum și din fondurile strânse în cadrul evenimentului Cercul de donatori organizat în luna martie 2015 de Fundația Comunitară Brașov.

Contact

Organizator:

Centrul de Jocuri Mirakolix

Brașov, str. Constantin Brâncoveanu, nr. 29, ap. 1

0723 134 358, 0749 065 048, 0757 617 868


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Bulevardul 15 Noiembrie, Brasov

Urmează în Braşov 6377

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe