Adaugă
Publicitate

Prezentare

Din 1950, Casa Sfatului găzduieşte Muzeul Judeţean de Istorie Braşov.

Casa Sfatului din Braşov (în germană: Kronstädter Altes Rathaus), un important monument de arhitectură din municipiul Braşov, a fost iniţial doar un turn de supraveghere, ale cărui baze se aflau pe cele ale actualului turn.

În 23 decembrie 1420 se încheie un acord între Adunarea Districtului Ţării Bârsei şi breasla blănarilor privind construirea Casei Sfatului. În acest document se menţionează că reprezentanţii breslei blănarilor braşoveni au îngăduit celor nouă comune ale „Provinciei Ţara Bârsei” să-şi construiască deasupra bolţii de vânzare a breslei o cameră pentru „acordarea dreptăţii” şi pentru şedinţele magistratului. Totuşi, din cauza invaziei turceşti din 1421, a distrugerii în mare parte a oraşului, precum şi a arestării magistratului oraşului, acest proiect va fi amânat.

Clădirea s-a transformat în Primărie pe măsură ce oraşul s-a dezvoltat. Astfel, următoarea menţiune despre Casa Sfatului din Braşov apare în 1503, ea fiind menţionată sub numele de „Praetorium”.
Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Casa_Sfatului 


Etichete:

cultura , muzeu , Muzeul de Istorie , Casa Sfatului , Piata Sfatului

Contact

Urmează în Braşov 6339

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe