Adaugă
Publicitate

recomandat

Prezentare

Vineri 11 noiembrie 2011 si sambata 12 noiembrie 2011, de la ora 19, in Centrul Cultural Reduta din Brasov, are loc World Music Festival, un eveniment dedicat muzicii ca liant pentru diferite culturi si etnii.

Evenimentul este organizat de Next Dream Event Brasov, Centrul Cultural Reduta si Sibiu Jazz Festival in parteneriat cu Forumul Cultural Austriac si Institutul Polonez

Festivalul World Music se afla pentru prima data in orasul nostru fiind destinat tuturor categoriilor, indiferent de varsta, sex sau etnie, fiind in acelasi timp usor de adaptat numeroaselor tipuri de personalitati umane. Capacitatea de a jongla cu diversele stiluri, ritmuri, melodii, motive muzicale, marcheaza si caracterul improvizatoric al muzicii lumii. Este un cod cultural care se poate exprima gestual, vestimentar, sonor, olfactiv si care a starnit nenumarate controverse de-a lungul timpului, tocmai datoritaacestui sincretism.

Expresie arhifolosita in zilele noastre, mai ales în comert si in limbajul international, world music este atribuita mai multor tipuri de miscari muzicale. Spre exemplu, nume consacrate precum Goran Bregovic, Oliver Shanti, Kitaro, Lorena McKenitt, Gheorghe Zamfir sunt reprezentanti ai acestei idei muzicale.

La Brasov anul acesta vom avea parte de trei concerte remarcabile sustinute de trei nume ce ne vor relaxa si desfata simturile cu atingerile lor auditive fine.

Primul nume si singurul din cadrul serii de vineri 11 Noiembrie se numeste SARAKINA, si vine din Polonia, muzica trupei fiind un amestec de elemente etno originare din Bulgaria si Macedonia. Obiectivele muzicienilor constau in capturarea mostenirilor muzicale clasice din Balcani. Ansamblul care a reusit sa transpuna o serie de lucrari Chopin intr-o maniera foarte originala se afla in focul creatiei incepand din anul 1999.

Seara de sambata 12 Noiembrie va incepe cu recitalul austriecilor de la KLEZMER CONNECTION. Cei cinci muzicieni ne vor introduce intr-o atmosfera de vis in care instrumentele manuite cu maiestrie austriaca se vor impleti cu voci calde si pline de pasiune. Fie ca vom simti acorduri clasice, de tango sau sansonete pariziene, vom fi uimiti de sentimentul ce ne va purta intr-o mult dorita vacanta auditiva.

KAULAKAU vin tocmai din Spania, si vor pastra starea de reverie a serii purtandu-ne prin acorduri de muzica clasica, folk, jazz, rock, experimental. Muzicienii ofera spectacole de exceptie de fiecare data, pe scena fiind total imprevizibili si spontani. Din cauza aceasta este foarte greu de catalogat ca stil muzical ceea ce KAULAKAU ofera live. Poate folk-jazz ar fi cea mai potrivita definitie.

Dar poate ca dumneavostra, spectatorii, ati fi cei mai potriviti sa definiti cele doua seri ce vor fi pregatite sa va uimeasca intr-un mod placut. Noi nu putem sa spunem decat ca va asteptam cu mult drag la evenimentul ce a unit prin muzica o lume intreaga - World Music Festival.Etichete:

concert , cultura , muzica , Centrul Cultural Reduta , Jazz , Next Dream Event , World Music Festival

Contact

Organizatori:

Centrul Cultural Reduta

Str. Apollonia Hirscher, nr. 8, Brasov, cod postal 500025

0268419706Loc de desfășurare:

Str. Apollonia Hirscher, nr. 8, Brasov, cod postal 500025

0268419706

Urmează în Braşov 5637

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe