Adaugă
Publicitate

Prezentare

După o pauză de două luni, Târgul Slow Food „Roadele Pământului"® revine în acest sfârsit de săptămână în Piaţa Sfatului din Braşov. 35 de producători veniţi din toată ţara vă aşteaptă la standuri cu produse alimentare din cele mai diverse, sâmbătă, 26 şi duminică, 27 martie, în intervalul orar 10.00-16.00.

De la târgul Slow Food nu vor lipsi produsele din carne, brânzeturile, prăjiturile de casă, turta dulce, marţipanul, pâinea cu cartofi sau de secară, produsele apicole, pălinca, vinul, conservele, gemurile sau specialităţile italieneşti. În afara produselor pe care le cunoaşteţi deja, organizatorii Târgului „Roadele Pământului"® vă dau ocazia să descoperiţi de fiecare dată ceva nou. La această ediţie noutăţile sunt siropurile naturale de cătină, păducel, porumbele şi măceşe (Cristian Mureşan din comuna Botis, Cluj), crenvurştii şi specialităţile din carne de vânat (ELK Farm, comuna Zetea Harghita), toba de Tălmăcel, pastrama ciobanească de oaie şi muşchiul ţigănesc copt (Familia Oancea din Tălmăcel, Sibiu).

Târgul Slow Food „Roadele Pământului"® este un proiect al Conviumului Slow Food Brasov şi al Asociaţiei Roadele Pământului, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Brasov, al Consiliului Local Braşov, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a Judeţului Brasov şi al Bisericii Evanghelice CA Braşov.

Proiectul a demarat în primăvara anului 2009, urmărind refacerea legăturii dintre consumator si producător. Prin acest tip de piaţă, Slow Food Brasov speră să asigure siguranţa economică a unor producători alimentari mici si foarte mici şi să readucă în meniul braşovenilor produse tradiţionale care treptat au dispărut din cauza unui mod de viaţă orientat tot mai mult către cultura fast-food. Cei care işi fac cumpărăturile la acest târg au şansa să cunoască personal producătorii, familiile acestora, stabilindu-se astfel o relaţie de încredere între cele două părţi. De doi ani o constantă în calendarul evenimentelor din oraşul nostru, Târgul „Roadele Pământului"®, a devenit marcă înregistrată începând din această lună.

În 2011, Târgul „Roadele Pământului"® se va desfăşura ca şi până acum în ultimul week-end al fiecărei luni. Excepţie de la această regulă vor face ediţiile organizate în preajma sărbătorilor religioase. Astfel, următorul târg va avea loc între 20-22 aprilie 2011, cu ocazia Paştelui.


Etichete:

targ , alimentatie , Piata Sfatului , Slow Food , Roadele Pamantului , produse traditionale

Contact

Organizatori:

Asociatia Roadele Pamantului

Alexandru Ganea 0744 537780; Alexandru Stanescu 0762 633740Loc de desfășurare:

Centrul vechi al oraşului.

Urmează în Braşov 6309

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe