Adaugă
Publicitate

Prezentare

Este ultimul weekend al lunii, atunci este targ Slow Food la Brasov! Editia cu numarul 28 a Targului Slow Food „Roadele Pamantului”® are loc intre 27-28 august 2011, in Piata Sfatului si continua in coordonatele binecunoscute. 35 de mici producatori din toata tara va asteapta la standuri cu o oferta bogata de produse alimentare, in intervalul orar 10.00-16.00.

De la targ puteti cumpara branzeturi proaspete si maturate, mezeluri, paine, turta dulce, prajituri de casa de sezon, vin, ulei presat la rece, pastrav afumat, produse apicole, dar si specialitati din carne de vanat. Intre noutatile editiei se numara pastrama de oaie de la Rotbav, fructele de sezon, dulceata de nuci verzi si zacusca de ciuperci din Maramures, dar si cascavalul cu nuci sau cu urzica si usturoi din Olanda.

Profitati de prezenta la targ pentru a vizita standul organizatorilor, de unde puteti afla mai multe informatii despre miscarea Slow Food, iar daca sunteti mic producator, cum puteti deveni unul dintre expozantii acestui targ. La acelasi stand aveti ocazia sa va racoriti cu un pahar de sirop de ghimbir, catina sau merisoare.

Devenit o constanta in calendarul evenimentelor din orasul nostru, Targul Slow Food „Roadele Pamantului”® este un proiect al Conviumului Slow Food Brasov si al Asociatiei Roadele Pamantului®. Targul este realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Brasov, Consiliului Local Brasov, Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor a Judetului Brasov si al Bisericii Evanghelice CA Brasov.

Proiectul a demarat la Brasov in primavara anului 2009, urmarind refacerea legaturii dintre consumator si micii producatori. Prin acest tip de piata lunara, Slow Food Brasov spera sa asigure siguranta economica a unor producatori alimentari mici si foarte mici si sa readuca in meniul brasovenilor produse traditionale care treptat au disparut, din cauza unui mod de viata orientat tot mai mult catre cultura fast-food.


Etichete:

targ , alimentatie , Piata Sfatului , Slow Food , Roadele Pamantului , produse traditionale

Contact

Organizatori:

Asociatia Roadele Pamantului

Alexandru Ganea 0744 537780; Alexandru Stanescu 0762 633740Loc de desfășurare:

Centrul vechi al oraşului.

Urmează în Braşov 5603

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe