Adaugă
Publicitate

- intre 11:00 si 20:00 Program complet

Festival & Târg

Piaţa Sfatului

Asociatia Roadele Pamantului , Slow Food Brasov

participarea este libera

Imbunatățește Sesizează

980 0

Prezentare

Din 18 şi până pe 23 decembrie, vă puteţi face cumpărăturile pentru masa de sărbători chiar din centrul Braşovului, de la Târgul Slow Food – ediţia de Crăciun.

În Piaţa Sfatului veţi găsi toate ingredientele pentru un meniu sărbătoresc : pâine de vatră, afumături, şorici, peşte afumat, murături, brânză sau turtă dulce. Ca să umpleţi paharele invitaţilor voştri, aveţi de ales între vinurile ecologice de Târnave şi cele trei tipuri de schnapps de la Râşnov: de zmeură, cireşe sau pere Williams.

Gospodinele care n-au timp să gătească, pot opta pentru sarmale, cozonaci şi prăjituri de casă, cumpărate de la târg. În afară de schnapps, realizat după vechi reţete săseşti, noutăţile acestei ediţii sunt pâinea integrală cu cartofi şi coaptă în cuptor cu lemne, de la Tuşnad şi uleiul din seminţe de dovleac, produs la Turda.

Pe lângă produsele tradiţionale de sezon, la târg mai găsiţi marţipan unguresc, siropuri şi gemuri naturale, plante medicinale, miere, suc de mere şi multe altele. Dacă poposiţi la cele două standuri ale organizatorilor, veţi avea ocazia să serviţi mâncăruri gătite şi să vă încălziţi cu vin şi cu ţuică fierte. Bunătăţile acestei ediţii sunt aduse în Piaţa Sfatului, de către 35 de producători din toată ţara.

Vom intra în atmosfera sărbătorilor de iarnă, alături de grupul de colindători ai Societăţii Junilor din Scheii Braşovului, care vor cânta colinde transilvănene şi specifice Scheiului, îmbrăcaţi în costume tradiţionale.

Piaţa este deschisă între orele 11:00-20:00, cu excepţia ultimei zile, când va începe de la orele 09.00 şi se încheia la orele 14.00. Târgul de Crăciun "Roadele Pământului" este organizat de Convivium-ul Slow Food Braşov şi Asociaţia "Roadele Pământului", cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Braşov şi se află la cea de-a doua ediţie.


Etichete:

targ , alimentatie , Piata Sfatului , Slow Food , Roadele Pamantului , Craciun , sarbatoare

Contact

Organizatori:

Asociatia Roadele Pamantului

Alexandru Ganea 0744 537780; Alexandru Stanescu 0762 633740Loc de desfășurare:

Centrul vechi al oraşului.

Urmează în Braşov 5598

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe