Adaugă
Publicitate

Prezentare

Un nou târg Slow Food „Roadele Pământului are loc în acest sfârşit de săptămână (28-29 mai) în Piaţa Sfatului din Braşov. Noutăţile ediţiei curente, cea de-a XXV-a, sunt brânzeturile de capră produse de familia Traian Marius Oncioiu din Râşnov.

Standurile târgului din Piaţa Sfatului vor abunda în produse româneşti de carmangerie, brânzeturi proaspete şi maturate, pâine pe vatră, turtă dulce, vin, ulei presat la rece, prăjituri de casă, păstrăv afumat, produse apicole şi multe altele.

La târg participă de fiecare dată şi reprezentanţi ai unor mici producători din străinătate. Astfel, oferta acestei luni cuprinde în afara produselor autohtone, marţipan din Ungaria, dulciuri siciliene din pastă de migdale, mezeluri, brânzeturi şi aperitive din Italia - ţara în care a luat naştere mişcarea Slow Food. Piaţa este deschisă atât sâmbătă, cât şi duminică, în intervalul orar 10.00-16.00, cu posibilitatea de prelungire dacă vremea o va permite.

Duminică aveţi un motiv în plus să vizitaţi Piaţa Sfatului, pentru că de la orele 14.00 începe Festivalul National Studenţesc Folcloric “Flori de Mai”. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociaţia „Roadele Pământului”® din Braşov şi reuneşte ansamblurile Caselor de Cultură Studenţesti din ţară. Alături de aceştia vor urca pe scenă Angela Rusu, Ansamblul de dansuri Eftimos, al Comunităţii Elene din Braşov, şi Orchestra Ţara Bârsei.

Târgul Slow Food „Roadele Pământului”® este un proiect al Conviumului Slow Food Brasov şi al Asociaţiei Roadele Pământului®, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Brasov, al Consiliului Local Braşov, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a Judeţului Brasov şi al Bisericii Evanghelice CA Braşov. Următoarea ediţie este programată între 25-26 iunie 2011.


Etichete:

targ , alimentatie , Piata Sfatului , Slow Food , Roadele Pamantului , produse traditionale

Contact

Organizatori:

Asociatia Roadele Pamantului

Alexandru Ganea 0744 537780; Alexandru Stanescu 0762 633740Loc de desfășurare:

Centrul vechi al oraşului.

Urmează în Braşov 5599

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe