Adaugă
Publicitate

Prezentare

Weekendul acesta se anunta favorabil cumparaturilor de calitate, pentru ca intre 26-27 mai 2012, revine targul Slow Food “Roadele Pamantului®” din Piata Sfatului. In cele doua zile de targ aveti ocazia sa va faceti plinul de mancare sanatoasa chiar din centrul Brasovului, intre orele 10.00-16.00.

Oferta celor 40 de producatori participanti include preparate din carne, paine, turta dulce, prajituri de casa de sezon, vin, palinca, ulei presat la rece, pastrav afumat, produse apicole si multe altele.
Daca sunteti amatori de branzeturi, in Piata Sfatului veti descoperi zeci de sortimente de branza proaspata sau tinuta la maturat pana la 36 de luni, din lapte de vaca, oaie sau de capra, cu adaos de mirodenii sau fara. La aceasta editie a targului va stau la dispozitie nu mai putin de opt standuri cu branzeturi romanesti, italienesti si olandeze. Va veti putea bucura de un ragaz la cumparaturi, savurand un pahar cu braga sau un suc naturale de mere, o bere de ghimbir sau chiar un sprit de vara.

Pata de culoare a acestei editii o vor da traditiile maramuresene. Grupul folcloric de copii din Breb, Ocna Sugatag, acompaniati de ceterasi, vor anima atmosfera cu dansuri specifice zonei si cu strigaturi.
La standul organizatorilor puteti afla mai multe informatii despre miscarea Slow Food, iar daca sunteti mic producator, cum puteti deveni unul dintre expozantii acestui targ.
Targul Slow Food „Roadele Pamantului”® este un proiect care a demarat la Brasov, in primavara anului 2009, urmarind refacerea legaturii dintre consumator si micii producatori, educarea gustului si promovarea produselor locale, in detrimentul culturii fast food.
Targul Slow Food Roadele Pamantului® de la Brasov are loc in ultimul week-end al fiecarei luni calendaristice, in Piata Sfatului din Brasov.

Eveniment realizat de Conviumul Slow Food Brasov si Asociatia Roadele Pamantului®, in parteneriat cu Primaria Municipiului Brasov si cu sprijinul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor a Judetului Brasov.


Etichete:

targ , traditie , Primaria Brasov , alimentatie , Piata Sfatului , asociatie , Slow Food , Roadele Pamantului , DSVSA , produse traditionale , Consiliul Local

Contact

Organizatori:

Asociatia Roadele Pamantului

Alexandru Ganea 0744 537780; Alexandru Stanescu 0762 633740Loc de desfășurare:

Centrul vechi al oraşului.

Urmează în Braşov 6218

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe