Adaugă
Publicitate

Prezentare

Inceputul lunii august aduce un nou targ Slow Food “Roadele Pamantului ”®, intre 4 si 5 august 2012, in Piata Sfatului din Brasov. Organizatorii, Conviviumul Slow Food Brasov si Asociatia Roadele Pamantului®, va dau intalnire pentru cumparaturile sfarsitului de saptamana cu 40 de mici producatori din toata tara, in intervalul orar 10-16.
Intrucat incurajarea consumului de produse locale este unul dintre principiile de baza ale conceptului Slow Food, oferta produselor romanesti la targul din Piata Sfatului se anunta generoasa si de aceasta data.
Astfel, de la targ veti putea aduce acasa branzeturi din lapte de vaca sau de oaie, mezeluri traditionale din Tara Barsei si Harghita, paine pe vatra cu secara sau cartofi, turta dulce, uleiuri presate la rece, produse apicole, pastrav afumat, suc de mere, vin si palinca, dar si multe altele. In afara produselor autohtone, in acest weekend in Piata Sfatului veti descoperi si specialitati italienesti sau branzeturi olandeze.
Printre noutatile editiei sunt porumbul dulce pentru fiert, adus de la Turda, dulceturile de sezon de la Suceava si Maramures si cateva sortimente rare de miere: miere de floarea soarelui, mana de brad, coriandru si cimbrisor – produse de un apicultor din Constanta. In prima zi a targului sunteti invitati la standul familiei Catean pentru a degusta vinuri de Tarnave si branzeturi traditionale din Rotbav.
Targul Slow Food Roadele Pamantului® de la Brasov are loc in general in ultimul week-end al fiecarei luni calendaristice, in Piata Sfatului din Brasov.
Proiectul a demarat la Brasov, in primavara anului 2009, urmarind refacerea legaturii dintre consumator si micii producatori, educarea gustului si promovarea produselor locale, in detrimentul culturii fast food.

Informatii / Rezervari la nr. tel. Liana Stanescu 0762633745

Organizator: Targul Slow Food „Roadele Pamantului”® este un proiect al Conviviumului Slow Food Brasov si al Asociatiei Roadele Pamantului®, realizat in parteneriat cu Primaria Municipiului Brasov si cu sprijinul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor a Judetului Brasov.


Etichete:

targ , traditie , Primaria Brasov , alimentatie , Piata Sfatului , asociatie , Slow Food , Roadele Pamantului , DSVSA , produse traditionale , Consiliul Local

Contact

Organizatori:

Asociatia Roadele Pamantului

Alexandru Ganea 0744 537780; Alexandru Stanescu 0762 633740Loc de desfășurare:

Centrul vechi al oraşului.

Urmează în Braşov 6230

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe