Adaugă
Publicitate

Prezentare

In Joia si Vinerea Mare, in Piata Sfatului din Brasov are loc Targul Slow Food Roadele Pamantului®, organizat special pentru perioada sarbatorilor pascale. La targul deschis intre 12 si 13 aprilie veti gasi cele mai bune produse traditionale cu care sa va umpleti mesele in Noaptea Invierii: drob de miel sau din carne de porc, pasca si cozonaci, prajituri de casa, figurine din turta dulce cu coloranti naturali, paine pe vatra si branzeturi. Puteti completa meniul de sarbatoare cu vinuri ecologice autohtone de la Mihalt, palinca de Zalau sau de Bihor.
In afara produselor traditionale de sezon, oferta celor 40 de mici producatori participanti la targ include si produse de post, fructe, miere, gemuri naturale, ulei presat la rece, pastrav afumat si multe altele. Intre noutatile editiei se numara prajiturelele sasesti - Kleingeback si checul Guglhupf , pregatite de Familia Mistreanu din Valea Hartibaciului, precum si merisoarele zdrobite de la Suceava, care pot insoti cu succes friptura de Pasti.
Aceasta editie speciala a Targului Slow Food Roadele Pamantului® va gazdui un atelier de incondeiat oua, dupa modele din zona Schei, tara Barsei si Sacele. Tinerilor artisti de la Minisatul Sfantul Andrei li se vor alatura si copiii de la Gradinita 9 din Brasov, cu propriul lor atelier de decoratiuni pentru Pasti.
Piata este deschisa in intervalul orar 10.00-16.00, cu posibilitatea de prelungire, daca vremea o va permite.

Targul Slow Food „Roadele Pamantului”® este un proiect al Conviumului Slow Food Brasov si al Asociatiei Roadele Pamantului®, realizat in parteneriat cu Primaria Municipiului Brasov si cu sprijinul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor a Judetului Brasov.


Etichete:

targ , traditie , Primaria Brasov , alimentatie , Piata Sfatului , asociatie , Slow Food , Roadele Pamantului , DSVSA , produse traditionale , Consiliul Local

Contact

Organizatori:

Asociatia Roadele Pamantului

Alexandru Ganea 0744 537780; Alexandru Stanescu 0762 633740Loc de desfășurare:

Centrul vechi al oraşului.

Urmează în Braşov 6300

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe