Adaugă
Publicitate

Prezentare

Targul, aflat la a 44-a editie, este dedicat promovarii produselor alimentare romanesti autentice si neindustrializate. La editia curenta vor fi prezenti 35 de mici producatori de alimente din toata tara, selectati conform principiilor Slow Food.
Iata ce puteti cumpara cu ocazia targului de la ITC: produse de carmangerie de la Rupea, branzeturi din lapte de vaca, oaie sau de capra, paine pe vatra de la Tusnad, turta dulce din ungurime, produse apicole de la Cartisoara, pastrav afumat de la Rasnov, siropuri de la Cluj, gemuri si conserve de Topoloveni, mustar de Tecuci, uleiuri presate la rece, rachiu si multe altele.

Noutatile editiei sunt branza Cedar cu ardei iute(Valea Stramba), siropul de lavanda (din Cluj), dar si amestecurile de lavanda pentru patiserie si bauturi, painea de casa, coapta in cuptor cu lemne sau prajitura Sumeghi cu nuca si ciocolata, de la Maramures.

Slow Food este o organizatie non-profit, eco-gastronomica, care se preocupa de promovarea produselor alimentare locale de calitate, ca replica la invazia mancarurilor de tip fast food, a disparitiei preparatelor cu specific local si a dezinteresului oamenilor in privinta calitatii mancarii, a provenientei ei, a gustului si a felului in care alegerile culinare pe care le facem afecteaza mediul inconjurator. Slow Food este o retea internationala, fondata in 1989 in Italia si in prezent numara peste 100.000 de adepti in 160 de tari.
Deviza noastra este: BUN. CURAT. CINSTIT (JUST)


Etichete:

targ , traditie , ITCBv , alimentatie , asociatie , Slow Food , Roadele Pamantului , International Trade Center , produse traditionale

Contact

Organizatori:

Asociatia Roadele Pamantului

Alexandru Ganea 0744 537780; Alexandru Stanescu 0762 633740Loc de desfășurare:

Bd. Al. Vlahuta nr. 10

0268546200

Urmează în Braşov 6218

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe